Grobno mesto prodato dva puta, kupci različiti

1
1275

n rausKada je Ivčo Markov video da se na njegovo grobno mesto sahranjuje nepoznat čovek, nije ni slutio da će da završi u policiji, piše “Blic”.

Uzaludni su bili njegovi pokušaji da spreči da se izvesni Rajko sahrani na njegovoj parceli. Umesto pravde, dobio je prekršajnu prijavu za narušavanje javnog reda i mira, i na svojoj parceli sahranjenog neznanca.

– Pošao sam tog 28. januara iz kuće, u Stanovu, i prolazio pored groblja. Video sam da se kopa raka na mestu koje sam ja kupio za sebe i za ženu. Pitam ljude šta rade, odlazim u mesnu zajednicu, a tamo kažu da je to slobodna parcela. Posle sam doneo dokumenta, račune da sam to kupio odavno, ali ništa nije vredelo. Rekao sam im da su banda, i pozvao policiju da spreče sahranu. Ali, kad su došli, mene su priveli u stanicu, i držali me tri sata, sve dok taj čovek nije sahranjen – kaže Ivčo Markov.

– Nudili su mi da mi daju neku drugu parcelu, ali nisam hteo. Moj otac je sahranjen tu, i ja sam hteo da budem blizu njega. Nisam planirao da umrem skorije, ali ako se to desi, voleo bih da moja deca upale sveću i meni, i dedi… Tako je to i kupljeno. Podneo sam prijavu Tužilaštvu, pa ćemo da vidimo šta će da se događa – dodaje Ivčo.
U policiji tvrde da je Ivčo Markov priveden zbog narušavanja javnog reda i mira. On je pretio u Mesnoj zajednici, i vređao činovnike. U Stanovu kažu da je sve sada na odluci suda.
– To grobno mesto nije imalo opseg, a po nacrtima od 2010. vodi se kao slobodno. Postoje četiri drvena kočića koja obeležavaju parcelu, ali u našim papirima nije zavedeno da je to mesto već prodato. Novi kupac je za tu parcelu platio 40.000 dinara – kaže Miladin Vukićević, predsednik MZ Stanovo.

IZVOR: Nebojša Radišić, “Blic”

FOTO: N. Raus, “Blic”

1 KOMENTAR

  1. Ovo je sve prevazišlo!Jadan čovek!Dali je ovo neka “vajna država”ili cirkus od države?Imaš papire, kao da nemaš i još te privode!STRAŠNO!!!

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime