GrO Demokratske stranke obeležava desetogodišnjicu smrti dr Zorana Đinđića

0
1682

dr zoran đinđićPovodom obeležavanja 10 godina od ubistva dr Zorana Đinđića, prvog demokratskog premijera Srbije i predsednika Demokratske stranke, Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu, kao i centrala Demokratske stranke, organizuje aktivnosti koje su posvećene ideji, viziji i delu Zorana Đinđića.

– Cilj svih aktivnosti koje organizujemo je da podsetimo javnost na značaj i važnost ideja i vrednosti koje je Zoran Đinđić promovisao, na ono što je govorio i radio, na njegovu borbu za demokratsku i evropsku Srbiju. Program pod nazivom „Srbija ne sme da stane“, koji GrO Demokratske stranke organizuje uz podršku Fondacije dr ZoranĐinđić, namenjen je članovima, aktivistima i simpatizerima Demokratske stranke, ali i svim poštovaocima ideje i dela dr Zorana Đinđića – kaže se u saopštenju GrO DS.

Ovom prilikom biće organizovano veče posvećeno dr Zoranu Đinđiću, u sali Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu, 9. marta, 2013. godine, sa početkom u 18 sati, a pozvani su svi građani Kragujevca.

Takođe, 12. marta, od 8 sati biće organizovana i šetnja ulicom Dr Zorana Đinđića, od Trga Fonana do ulice Nikole Pašića, odnosno do spomen ploče Dr Zoranu Đinđiću, gde će učesnici položiti cveće i odati počast ubijenom premijeru.

– Pozivamo sve građane Kragujevca da nam se u narednim danima priključe da zajedno obeležimo desetogodišnjicu ubistva Zorana Đinđića. Ovaj dan je za sve nas još jedna opomena da je vreme da probudimo u sebi novu snagu kojom ćemo, ne samo narednih dana i meseci već i narednih godina i decenija, raditi kako na realizaciji vizije Srbije kao evropske države, tako i na realizaciji svih ciljeva za koje se borio i zbog kojih je Zoran Đinđić platio životom. Pokažimo da smo kao društvo spremni na reforme i da na tom putu polazimo od sebe, jer se reforme najpre dešavaju u pojedincu  – navodi se u saopštenju.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime