Grafike Ranke Lučić

0
1135

8lik7fjv copy

Sutra od 19 sati, u Gradskoj galeriji „Mostovi Balkana“, biće otvorena izložba Grafike, Ranke Lučić Janković.

Autorka je rođena 1955. godine u Stambulčiću. Završila je srednju školu za primjenjenu umjetnost i Akademiju likovnih umetnosti u Sarajevu, a postdiplomske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1982. godine, na odseku grafike. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije. Živi i radi u Beogradu kao slobodni umetnik.

Izlaže redovno na svim izložbama ULUS-a, Majska izložba Beogradskog kruga, Oktobarskom salonu, Zlatnom peru Beograda, Izložbi male grafike u Galeriji GK, kao i na brojnim bienalima i trienalima grafike u zemlji i inostranstvu: Berlin, Vankuver, Tokio, Peking, Seul, Atina, Budimpešta, Temišvar, Solun, Ajova/USA, Varna, Kanagava/Japan, Tajpei/Tajvan, Gdansk, Brunico/Italija, Prag, Krakov, Ljubljana, Santiago de Kompostele/Španija, Sofija, Đindao/Kina, Lođ, Guanlan/Kina, Bodio Lomnago/Italija, Namur/Belgija, Opole/Poljska, Talin, Biela/Italija, Šamalier/Francuska, Bitola, Kaiha Ourens/Španija, Ortona/Italija, Džakarta (Indonezija), Sarajevo, Parnu/Estonija, Koči/Japan, Akui Terme/Italija……

Priredila 15 samostalnih izložbi i učestvovala na preko 400 grupnih u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada u zemlji i inostranstvu.

Radovi Ranke Lučić Janković nalaze se u mnogim muzejima i galerijama, kao i u privatnim kolekcijama, u zemlji i svetu.

Izložba traje do 25. aprila.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime