Gradsko veće: Zaštitićemo mir i spokoj građana

0
1064

Članovi Gradskog veća, na današnjoj 39. sednici, jedoglasno su usvojili zaključak koji, kako se navodi, u atmosferi opasnih inicidenata, podstrekivanja glasina i širenja neistina, ima za cilj da zaštiti mir i spokoj građana Kragujevca. Prenosimo zaključak Gradskog veća grada Kragujevca u celini:

I U atmosferi opasnih incidenata (nasilje, pretnje i pritisci prema novinarima, privatnim preduzetnicima, investitorima i izabranim predstavnicima građana), podstrekivanja glasina i širenja neistina s ciljem obmanjivanja javnosti i permanentnog pritiska na nosioce civilnih funkcija sa elementima progona i pretnji, a zabrinuto zbog činjenice da ovakvu atmosferu direktno stvara deo Policijske uprave u Kragujevcu,uključujući i samog načelnika, Gradsko veće je odlučno da zaštiti mir i spokoj građana, njihovo pravo na lokalnu samoupravu po svom izboru, održivi lokalni razvoj i evropsku perspektivu, kao i da uspostavi neometano funkcionisanje svakodnevice grada.

II  Gradsko veće je nepokolebljivo u nameri da odbrani i osigura uspostavljenu perspektivu privrednog oporavka i investicionog razvoja grada Kragujevca, kao javnu vrednost od posebnog značaja za sve građane i Republiku Srbiju u celini.

III  Gradsko veće ne prihvata da je postupanje pojedinaca iz PU Kragujevac, na način opisan u poglavlju I ovog Zaključka, na osnovu iskonstruisanih afera, sastavni deo državne borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, koju inače bezrezervno podržava.

IV Gradsko veće, apeluje na nadležne državne organe da, u funkciji borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, preispita rad i postupanje pojedinaca iz PU Kragujevac, jer podseća da je odgovornost uvek i isključivo lična.

V  Nalaže se svim funkcionerima lokalne samouprave da ulože dodatne napore u tekućoj komunikaciji sa državnim organima, domaćim i inostranim partnerima i kontaktnim adresima, a u cilju što brže i potpunije normalizacije stanja i efikasnosti instituta pravne države, kao preduslova za pridruživanje Republike Srbije EU.

VI  Ovaj zaključak objaviti u ”Službenom listu grada Kragujevca”.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime