Gradsko veće planira dugoročno zaduživanje za oko 23 miliona evra

2
1137

Gradsko veće Kragujevca donelo je odluku o dugoročnom zaduživanju za kapitalne investicije za oko 23 miliona evra.

gradsko vece radomir nikolic

Kako je navedeno u saopštenju Informativne službe grada Kragujevca, ukoliko odbornici Skupštine grada daju saglasnost, od tog novca će narednih godina u Kragujevcu biti realizovano nekoliko kapitalnih investicija.

Sredstva će, pored ostalog, biti uložena u putnu infrastrukturu, novu modernu autobusku stanicu, kapitalno održavanje i izgradnju objekata osnovnog obrazovanja, izgradnju legata Nikole Koke Jankovića.

Saglasnost na dugoročno zaduživanje, grad Kragujevac je dobio od Ministarstva finansija Republike Srbije – Uprave za javni dug. Gradu je odobreno zaduženje do, skoro, tri milijarde dinara.

Gradsko veće utvrdilo je i predlog Odluke o drugom rebalansu budžeta i uputilo ga odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.

Gradsko veće na danas održanoj sednici donelo je i Program rada zimske službe na održavanju gradskih ulica i drugih javnih površina kojim se uređuje rad službi, pravnih lica i građana koji su u funkciji uklanjanja snega i leda u zimskom periodu, u skladu sa odredbama Odluke o komunalnom redu.

Poslovi zimskog održavanja gradskih ulica, trotoara i javnih površina povereni su JKP’’Čistoća’’ koje će ih obavljati u saradnji sa JKP ‘’Zelenilo’’.

2 KOMENTARI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime