Gradonačelnik primio zlatne šahiste

1
1407

radnicki vodovod stevanovic cetkovicGradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović, organizovao je danas prijem za članove Šahovskog kluba Radnički – Vodovod koji su na ekipnom Prvenstvu Srbije na Paliću osvojili titulu državnog prvaka.

U osvajanju titule šampiona učestvovali su igrači: Ričard Raport, Ivan Ivanišević, Miloš Perunović, Branko Damljanović, Boban Bogosavljević, Miroslav Miljković, Dragan Barlov i Zoran Novoselski.

Podsetimo, oni su ostvarili maksimalnih 11 pobeda, što nikome do sada nije pošlo za rukom.

– Radnički – Vodovod doneo je u Kragujevac atribut prestonice šaha u državi Srbiji, a možda će biti i prestonica u Evropi. Ispunili smo ono što smo obećali, a zahvaljujući igračima učinili neponovljivo, jer ovakav rezulatat ne može da se ponovi u narednih 100 godina. Svega toga ne bi bilo da nismo naišli na razumevanje i podršku grada na čemu se posebno zahvaljujemo – rekao je Obren Ćetković, predsednik kluba.

Čestitajući na pobedi, gradonačelnik Stevanović je istakao da je očekivao titulu, ali ne ovako ubedljivu.

– Kragujevac u sportu pokazuje najviše moguće rezultate i s pravom nosi titulu „najsportskiji grad“. Ono na čemu ne bi trebalo štedeti, kada se to može, jeste sport. I zato, vrlo odgovorno kažem da će klub Radnički – Vodovod imati apsolutnu podršku u svakom smislu, kako bi mladi ljudi u tom klubu, a ima ih dosta, uz pomoć iskusnih igrača ponavljali titule – rekao je Stevanović.

Šah, podsetio je Ćetković, nije samo sport već nauka i umetnost, pa su u znak sećanja na osvajanje titule državnog prvaka članovi kluba gradonačelniku Kragujevca poklonili šahovsku opremu – tablu, figure i sat.

1 KOMENTAR

  1. Za košarku nema para a za ove Ćetkove plaćenike ima. Ovo nije Radnički ovako može svako selo samo ako tata Verko da para.SRAMOTA

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime