Gradonačelnik primio srebrne rukometašice

1
1073

rukometasice prijemGradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović sa saradnicima organizovao je danas prijem za rukometašice Radničkog Ivanu Milošević i Jovanu Risović, koje su sa reprezentacijom Srbije osvojile srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu.

– Sve vreme dok je trajalo Svetsko prvenstvo digli ste Srbiju na noge. Osvojeno drugo mesto na svetu je fantastičan uspeh i podstrek za sve nas. Bez obzira na teška vremena, mi kao Grad daćemo punu podršku i klubu i svakom pojedinačno, da stvorimo uslove kako biste postigli još bolje rezultate. Politika koju mi u sportu sprovodimo više godina sada daje rezultate. Tri naše devojke su u ekipi koja je druga na svetu i koja će na Olimpijskim igrama biti verovatno i kandidat za medalju, što je veliki značaj za Srbiju, ali i za Kragujevac. Vaš uspeh je i podstrek ostalim mladim devojčicama da se bave sportom – rekao je Stevanović, čestitajući rukometašicama veliki uspeh.

Uzimajući u obzir rezultate Kragujevčana i u ostalim sportovima, gradonačelnik je rekao da će Grad ulagati u sport najmanje kao u ovoj godini.

– Probaćemo da poboljšamo uslove. Imaćemo reflektore na stadionu, probaćemo da nabavimo veštačku travu na jednom od pomoćnih terena, uraditi dve školske sale i napraviti bar pripreme za veliku sportsku dvoranu. To nam je cilj i ljudi iz sporta treba da računaju da, bez obzira na probleme koji će nastati u sledećoj godini, mi ćemo odvojiti bar onoliko sredstava koliko u ovoj godini. Naći ćemo način da stvorimo uslove za vrhunski sport jer to je naša politika, naš stav i naše opredeljenje – zaključio je Stevanović.

Zahvaljujući na prijemu Ivana Milošević je rekla da one još nisu svesne uspeha koje su postigle.

– Ovoga puta išle smo korak po korak, spremale se iz utakmice u utakmicu, jer za razliku od prošle godine, ovoga puta smo zrelije pristupile igri, sa više samopouzdanja, i napravile oklop koji niko nije mogao da sruši – rekal je Ivana Milošević.

Podsetimo, u reprezentaciji je bila i Kragujevčanka Marija Lojpur, koja nastupa za skopski Vardar.

1 KOMENTAR

  1. Da podsetimo na Mariju Lojpur? Pa ona je jedina Kragujevcanka a na nju podsecate u poslednjoj recenici! Bravo, gradonacelnice!

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime