Gradonačelnik primio odbojkašice Kraguja

1
2468

jzg4630a copyGradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović, i pomoćnik za sport Jovan Pavlović – Bojadžić organizovali su prijem za rukovodstvo i članice odbojkaškog kluba Kraguj koji je nedavno napravio istorijski uspeh plasmanom u Superligu.

Zahvaljujući se na podršci i pomoći koju je klub imao od grada, predsednik Nenad Ignjatović je pored ostalog rekao da je ulazak kluba u elitu vrhunski rezultat, ali da je najvažnije od svega da rade na razvijanju kluba i što većoj popularizaciji ženske odbojke kao jednom od najlepših sportova. Cilj je da ovaj klub postane prepoznatljiv po školi odbojke, odnosno, da postane centar ženske odbojke u Šumadiji i Pomoravlju.

Čestitajući na uspehu koji su postigli, gradonačelnik Stevanović je rekao da je to još jedna potvrda politike grada o važnosti ulaganja u vrhunski sport.

– Vaši i rezultati drugih sportskih klubova svojevrsna su popularizacija sporta, motiv za mlade da krenu vašim stopama. Nastavićemo tako i dalje jer smatramo da ne smemo da štedimo na onome na čemu nam počiva nacija na obrazovanju, sportu i zdravstvu. Vrhunski sportski rezultati klubova u Kragujevcu bili su nezamislivi do pre nekoliko godina – zaključio je Stevanović.

Prvenstvo je bilo dugo i iscrpljujuće ali su u maratonu od pet utakmica članice Kraguja savladale najjaču ekipu Jedinstvo iz Užica koja je devet puta bila šampion države. Iako je klub osnovan pre samo osam godina, zahvaljujući izuzetnom trudu i radu pokazali su izuzetan kvalitet i vrednost, pa će tako Kragujevac i u narednoj sezoni gledati žensku Superligu.

1 KOMENTAR

  1. Nenad Ignjatovic ko vam je predsednik jaoo covek koji ni osnovnu nema zna 4 padeza gledo utakmice i sad je nesto aauu

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime