Gradonačelnik posetio mlekaru „Meggle Srbija“

1
2936

fo0q8lyx copy

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić posetio je mlekaru “Meggle Srbija“ kako bi se upoznao sa poslovanjem kompanije koja je u poslednjih godinu dana povećala proizvodnju, proširila asortiman i izvoz domaćih proizvoda i trenutno upošljava 125 radnika.

U pratnji gradonačelnika našli su se načelnik Šumadijskog upravnog okruga Damjan Srejić i predstavnici Regionalne privredne komore Predrag Lučić i Dušan Petković.

– S obzirom na to da će Kragujevac u saradnji sa kineskom kompanijom „CMEK“ dobiti postrojenje za preradu mesa, otvaraju se velike mogućnosti. U saradnji sa kineskim partnerom planiran je izvoz od 50.000 tona mesa na godišnjem nivou. Svi poljoprivrednici imaće priliku da uđu u kooperaciju. Pošto se na ovaj način povećava broj grla očigledno ćemo imati uvećanu količinu mleka, što bi svima odgovaralo – rekao je Nikolić.

Trenutno kragujevačka kompanija ima dovoljne količine mleka, ali postoji potreba za proširenjem kapaciteta čime bi se stekli uslovi da se uključe i mali farmeri.

– Dobili smo sertifikat kako bi domaće proizvode izvozili na tržište Evropske unije. Veoma smo zadovoljni poslovanjem u ovoj godini. Imamo u planu da proširimo proizvodni pogon i da zaposlimo još radnika, kazao je Aleksandar Nedeljković, direktor „Meggle Srbija“.

Nikolić je zaključio da poljoprivreda čitave zemlje prolazi kroz težak period. Situacija će od januara naredne godine da se menja na bolje, kada zaživi priča sa kineskim investitorom. Imamo veliku šansu da podignem stočni fond u Srbiji.

1 KOMENTAR

  1. Bolje pisite o tome kako u KLINICKOM CEBTRU vec nekoliko dana ne rade oba uredjaja za zracnu terapiju a pacijenti u redovima cekaju… Uredjaj za brahiterapiju jos nema licencu i tu se stavaraju guzve… Nemojte o svakodnevnicama koje nikog ne zanimaju. Ljudi nam umiru jer MEDIJI ne pisu o problemima. Ovdasnji klinicki centar pokriva podrucje od preko dva miliona ljudi…

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime