Gradonačelnik Nikolić čestitao „Fijatu“ na priznanju

1
1914

qdh9nf44 copy

Kompanija FCA Srbija, uspela je da dostigne srebrni nivo u Proizvodnji svetske klase (World Class Manufacturing – WCM), vodećem međunarodnom standardu za organizaciju proizvodnje.

Fabrika je pokazala izuzetnu posvećenost menadžmenta i svih zaposlenih, dok su najznačajnija poboljšanja postignuta u oblasti logistike i razvoja zaposlenih, rekao je pored ostalog Frančesko Ćanća, direktor fabrike FCA Srbija, na sastanku sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem na kome je bilo reči o dosadašnjoj saradnji, ali i budućim koracima kako bi se unapredilo partnerstvo između FCA i grada.

– Ovo je izuzetno brzo napredovanje u proizvodnji svetske klase imajući na umu da je u pitanju veoma mlada fabrika koja je počela proizvodnju modela „fijat 500L“ u julu 2012. godine i da je bronzani nivo WCM standarda dostigla prošle godine. To je veliki podsticaj za naš dalji rad. Pokazali smo posvećenost menadžmenta i jaku motivaciju na svakom nivou u okviru fabrike – izjavio je Ćanća.

Čestitajući na priznanju, Nikolić je podsetio da se dolaskom FIAT-a u grad koji je bio u veoma teškoj situaciji zbog propasti Zastave, sve promenilo, ne samo na ekonomskom planu već i u drugim segmentima života.

– Doneli ste u Kragujevac mnogo više od investicije. Najveći benefit je znanje koje ste preneli mladim ljudima, što se osećamo delom Evrope, jer je Kragujevac opet na mapi auto industrije. Ovde su zahvaljujući FIAT-u i Džonson kontrol, Manjeti Mareli i Sidžit, što nam mnogo znači i daje vetar u leđa kada razgovaramo sa potencijalnim investitorima – rekao je Nikolić.

1 KOMENTAR

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime