Gradonačelnik i ministar odbrane razgovarali o razmeni nekretnina

3
2214

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem o mogućnostima unapređenja saradnje Ministarstva odbrane i Kragujevca, a u cilju poboljšanja uslova rada pripadnika sistema odbrane i daljeg razvoja grada Kragujevca.

Ministar Stefanović i gradonačelnik Dašić saglasili su se da se u narednom periodu razmotre sve mogućnosti saradnje u oblasti razmene nepokretnosti radi unapređenja uslova za smeštaj i rada jedinica Vojske Srbije u Garnizonu Kragujevac, kao i stvaranja uslova za dalji razvoj grada.

Takođe, ovom prilikom usaglašene su i dalje aktivnosti Ministarstva i Grada Kragujevca radi stvaranja uslova za početak izvođenja radova na izgradnji Daničićeve i Pozorišne ulice sa kružnim tokom sa pratećom infrastrukturom, a koje bi bile proširene na deo površine dva vojna kompleksa „Vojvoda Radomir Putnik“ i „Klub Vojske Srbije“.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Ministarstva odbrane Branko Živanović, načelnik Uprave za infrastrukturu pukovnik Slobodan Starčević, kao i pomoćnik gradonačelnika Kragujevca Aleksandar Milošević i načelnik Gradske uprave Dejan Ružić.

3 KOMENTARI

  1. Kao da je vojska neki suvereni faktor, ima nesto svoje sto niko ne moze da joj uzme, i mora nesto da im se da da bi prosrili ulicu!!!! Sve sto je vojno to je drzavno, odnosno narodno. Opet ce vojska da pomisli da stanovi rastu, da se ne prave. Stanovi samo za njih, a za nas?Postavljaju se iznad naroda i drzave.

  2. “a koje bi bile proširene na deo površine dva vojna kompleksa „Vojvoda Radomir Putnik“ i „Klub Vojske Srbije“.”

    U prevodu – hoće da ruše staru zgradu kasarne. Nadam se da će jednom ovaj grad da krene u proteste i da odbrani istorijsko i arhitektonsko nasleđe.

  3. Nema vece palanke od Kragujevca.. Grad koji nema trg, nema pesacku zonu, ne lici ni na sta, u toj kasarni I trznici je imao jedini priliku da napravi nesto lepo tu, neki trg.. . A oni ce da poruse istorijske zgrade i jedini parkic u Tom delu da prosire ulicu da bi mogli da prave odvratne zgradice.
    A od trznice prolazi onuda oni stavljaju pvc prozore na istorijsku zgradu.. I to placamo milionima..

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime