Gradonačelnik čestitao Bajram

0
1026

veroljub verko stevanovicVernici muslimanske veroispovesti danas slave Ramazanski bajram, jedan od dva najznačajnija islamska praznika kojim se obeležava kraj posta.

Gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović uputio je čestitku glavnom imamu Medžlisa islamske zajednice, šumadijsko pomoravskom Bajram efendiji Šabaniju i čestitao Bajram svim građanima islamske veroispovesti.

Čestitku gradonačelnika prenosimo u celosti:

Poštovani efendija Šabani,

Vama i svim građanima islamske veroispovesti u Kragujevcu upućujem najiskrenije čestitke povodom Ramazanskog bajrama, sa željom da jedan od najznačajnijih praznika provedete u miru, zdravlju i porodičnoj sreći.

Nagrađeni smo srećom života u različitosti i naša je obaveza da gradimo put u bolju budućnost za pokoljenja koja dolaze. Put međusobnog uvažavanja, tolerancije, poverenja i razumevanja, bez obzira na veru, naciju ili političko opredeljenje.

Praznici zbližavaju ljude u molitvi. Zajednička radost i sreća jačaju nadu i duhovnu radost u srcima svih vernika, a to ćemo još jednom učiniti sutra u Pešačkoj zoni, u Ulici otvorenog srca uz Bajramsku sofru koju zajedniki organizujemo.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime