Grad obećao novi teren za “Divlje veprove”

1
912

Član Gradskog veća zadužen za sport Predrag Stevović prisustvovao je danas treningu kluba američkog fudbala “Wild Boars” i tom prilikom razgovarao sa igračima i predsednikom kluba Markom Vujancem o problemima i mogućnostima za jačanje kragujevačke ekipe.

“Divlji veprovi su simbol grada zbog čega moraju da imaju našu odgovarajuću podršku na promociji i podizanju svesti da su klub koji nas promoviše i predstavlja van granica naše zemlje. U skladu sa rezultatima koje već godinama ostvaruju, grad Kragujevac će u najkraćem mogućem vremenu da im omogući odgovarajuću finansijsku potporu za jačanje u sezoni. Još važnije od finansijske pomoći je određivanje odgovarajuće lokacije za treninge i odigravanje utakmica. Pokušaćemo da im omogućimo odgovarajuću sportsku infrastrukturu koja će, s obzirom na to da imaju kadete i juniore, doprineti da u narednom periodu uvećavaju regrutnu bazu i razvijaju još brže i jače., rekao je Stevović.

On je dodao da Divlji veprovi spadaju u vrhunske sportiste jer igraju u najvišem rangu takmičenja američkog fudbala u našoj zemlji, a rezultat koji ostvaruju u ovim amaterskim uslovima je neverovatan.

“Oni su promoteri naše zemlje i van granica, tako da grad Kragujevac nema drugog izbora osim da im pomogne da budu još jači i bolji klub”, poručio je Stevović.

Predsednik kluba Marko Vujanac rekao je da je sardnja sa gradom do sada bila korektna i izrazio očekivanje da će biti proširena i unapređena.

“Da bismo mogli da idemo lestvicu gore u američkom fudbalu, glavni problem je nedostatak adekvatnog terena za treninge i održavanje utakmica. Teren za američki fudbal ne postoji nigde u Srbiji, a ako bi se napravio u Kragujevcu, bio bi prvi teren takvog tipa i te namene. To bi automatski značilo da bi sve reprezentativne utakmice morale da se igraju ovde, što bi dosta benefita donelo i gradu Kragujevcu”, objašnjava Vujanac.

Sa takvim stadionom mi kao tim dobili bismo mnogo, a sa druge strane dobio bi i grad i svi ostali sportovi, jer teren koji sada koriste zajedno sa drugim sportistima dosta trpi, a kako navodi Vujanac, Veprovi ne bi imali problem sa tim da se novi teren koristi za druge namene.

1 KOMENTAR

  1. Još jedno obećanje. Ne košta ništa, a lepo zvuči. Pored toliko do sada obećanog ovo neće ni da se primati. Ovaj stadion bi bio kao privezak uz onaj velelepni fudbalski. Samo ko da ih napravi. Ovi što su na vlast i što obećavaju, sigurno neće.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime