Grad Kragujevac: Ponudili smo Radničkom finansije, nismo mogli da im tražimo i sponzore

6
2944

kk radnicki gradPosle pet godina plovidbe Jadranom, Radnički iz Kragujevca neće učestvovati u Regionalnoj ligi, zbog loše finansijske situacije.

Povodom ove situacije čelnici Grada Kragujevca izdali su saopštenje, koje prenosimo u celosti:

Lokalna samouprava grada Kragujevca, kao i sportska javnost Srbije, sa žaljenjem je primila vest da Košarkaški klub Radnički neće moći da nastavi takmičenje u ABA ligi.

Grad Kragujevac je kao i prethodnih pet godina, u okviru svojih mogućnosti, ponudio klubu na potpisivanje ugovor kojim se obavezuje da na godišnjem nivou obezbedi između 500.000 i 600.000 evra.

Imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju u zemlji, osim FIAT-a, izostala je podrška drugih sponzora, koji bi trebalo da obezbede ostatak neophodnih sredstava za učešće u ABA ligi, a reč je o skoro 1,5 miliona evra. Na to već nije mogla da utiče lokalna samouprava Grada Kragujevca, jer obezbeđivanje sponzora nije u njenoj ingerenciji.

Grad Kragujevac je bio spreman da i ubuduće ispunjava svoje obaveze prema klubu tako da, zarad objektivnog informisanja javnosti, osećamo obavezu da demantujemo obrazloženje da KK Radnički ispada iz ABA lige zato što Grad nije stao iza njih.

6 KOMENTARI

  1. Od ovih cifara zaposlenima u Javnim i Komunalnim preduzecima u gradu se verovatno vrti u glavi. Verko, Grujin, Muta dajte radnicima plate ……… i nosite se vise sa tim Radnickim. Imali smo mi Radnicki i pre Verka, Grujina i Mute imacemo ga opet.

  2. Super sad posto im je ostalo viska para 500.000 mogli bi da ih uloze recimo u izgradnju 2 vrtica ili asfaltiranje ulica tamo gde to nikad nije radjeno a ne u popravku jedne ulice koja se svke ulice asfaltira

  3. Komunalna preduzeca nek sama naplate dugove gradjana i privrede pa nek podele plate od toga , a ne da se otimaju oko stolice na poslu .

  4. Meni se ne vrti u glavi. 600.000€ godišnje je 50.000€ mesečno što izgleda mnogo, ali za jedan grad od 170.000 stanovnika je oko 30 dinara po čoveku. Jeste mnogo para, ali za jedini klub iz grada koji učestvuje u najjačem republičkom i regionalnom takmičenju nije. Moje lično mišljenje je da najveći problem leži u tome što rukovodstvo kluba nije moglo da obezbedi veće interesovanje i posetu utakmicama. Umesto da na svakoj utakmici bude preko 3.500 gledalaca veliki broj utakmica se igrao pred polupraznim tribinama. Možda grešim, ali ovo je moje mišljenje.

    • Mozda je razlog tome sto je slaba poseta i taj sto narodu ne treba igara nego posla kako bi preziveo a kosarku nek igra ko ima para. Kad bi po tvojoj racunici za svaki hir gradjani placali po 30 dinara koliko puta mesecno bi trebalo dase placa porez?

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime