“Gazde” večeras humanitarno za izgorelo pozorište u Vranju

0
889

Večeras će se od 20 sati na sceni Knjaževsko-srpskog teatra odigrati predstava „Jedan čovek, dvojica gazda” koju je po tekstu britanskog autora Ričarda Bina režirao Nebojša Bradić.

Sav prihod ove kragujevačke hit predstave biće uplaćen za obnovu pozorišta u Vranju koje je letos izgorelo u požaru.

Kao kuća koja je i sama imala sličnu situaciju 1969. godine kada je izgoreo teatar Joakim Vujić, ansambl Knjaževsko-srpskog Teatra posebno i dodatno se solidariše sa vranjanskim pozorištem. Tada je glumački ansambl, sve do obnove današnjeg zdanja, zbog nemogućnosti igranja na matičnoj sceni, igrao u drugim mestima i gradovima i obavljao turneje i razmene repertoara sa pozorištima u ondašnjoj zemlji i inostranstvu.

U sličnoj, nezavidnoj situaciji kragujevački teatar je bio i 1998. godine, kada je zbog dotrajalosti električnih instalacija ponovo bio zatvoren od strane protivpožarne policije, pa su kragujevački glumci za vreme rekonstrukcije (prekinute tokom NATO bombardovanja 1999. godine) tri sezone igrali svoje predstave na kragujevačkim scenama u Domu samoupravljača (današnje Pozorište za decu Kragujevac) i tadašnjeg Doma vojske Srbije i Crne Gore.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime