Fudbaleri i atletičari protiv Cecinog koncerta

8
3089

Cika DacaFudbalski i atletski klub Radnički uputili su pismo gradonačelniku Kragujevca Veroljubu Stevanoviću u kojem traže da se koncert Svetlane Ražnatović zakazan za 14. septembar na stadionu Čika Dača izmesti na drugu lokaciju u tom gradu!

Sportisti strahuju da će nakon nastupa najveće balkanske zvezde, zbog ogromnog broja ljudi koji će mu prisustvovati, teren i atletska staza biti uništeni, što ozbiljno može da ugrozi predstojeća takmičenja na ovom sportskom objektu.

U FK Radnički 1923 navode da će zbog Cecinog koncerta biti prinuđeni da utakmicu 6. kola Jelen Superlige protiv Srema igraju u Čačku ili Gornjem Milanovcu, a AK Radnički, koji se kandidovao za domaćina Lige šampiona Evrope, samo nekoliko dana posle koncerta očekuje inspekciju iz Evropske atletske federacije, koja treba da se uveri u kvalitet tartan staze na Čika Dači.

– Zato mislimo da je u interesu sportista i Grada Kragujevca potrebno izvršiti izmeštanje održavanja koncerta, tim pre što postoje druge lokacije za tako nešto, čime bismo delovali preventivno i ne bismo dva kluba i sportiste doveli u tešku i bezizlaznu situaciju, a bilo bi sprečeno i izdvajanje velikih sredstava za sanaciju nastale štete – navodi se u pismu koje su potpisali predsednici FK Radnički 1923 Milenko Marjanović i AK Radnički Ivan Pavlović.

U agenciji „Euroem“, koja je organizator koncerta, uveravaju da nema mesta bojazni.

– Iz inostranstva stiže iznajmljena specijalna podloga za gledaoce, tačnije prekrivač za teren i tartan staza površine 9.000 kvadratnih metara. Inače, pre i posle koncerta komisijski ćemo izvršiti primopredaju stadiona s predstavnicima gradske uprave, koja gazduje Čika Dačom – kaže Gordana Jeremić, PR menadžer Cecinog koncerta u Kragujevcu.

[box]Bankarske garancije

Organizatori koncerta položiće bankarsku garanciju koja će istog trenutka biti aktivirana ukoliko dođe do štete na stadionu – izjavio je za Kurir Zlatko Milić, načelnik gradske uprave. Inače, formalni vlasnik stadiona Čika Dača jeste Grad Kragujevac, koji je i odobrio organizaciju muzičkog spektakla.[/box]

Izvor: Kurir

8 KOMENTARI

  1. Vi da ste fudbaleri i kosarkasi nebiste visli po netu nego bi trenirali ……i da ovog Krimosa sto dalje od stadiona da gomila pozera i fensera gazi stadion da bi se slikal i kacila slike po fejsu…..zalosno

  2. ja nisam protiv koncerta i treba da se odrzi kad drugo nista pametnije ne mozemo da vidimo. beda od svih sportista

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime