Formirano Gradsko veće u senci

8
4351

jovana jovanovic (3)

Gradski odbori Zajedno za Šumadiju i Demokratske stranke, kao i nekoliko nevladinih organizacija, formirali su Gradsko veće u senci.

Šef odborničke grupe ZZŠ u Skupštini grada Kragujevca, Bojan Stojadinović, rekao je da su razgovori trajali kratko, uz visok stepen saglasnosti pri određivanju najvažnijih problema u gradu i predloga za njihovo rešavanje, što i nije prestavljalo veći problem s obzirom na to da postoji programska bliskost između ZZŠ i DS-a, a i već su potpisani sporazumi o saradnji između stranka.

– Kao što smo nedavno rekli u najavi osnivanja veća u senci, mi smo ozbiljni političari i naš cilj nije puko kritizerstvo aktuelne gradske vlasti, već nuđenje rešenja za probleme koji se gomiluju u gradu od momenta suspenzije izborne volje građana, 28.oktobra 2014. godine. Veće u seneci će predlagati odluke koje će pokušati da stavi na odlučivanje u gradskom parlamentu. Ne očekujem konstruktivnost i razumevanje od skupštinske većine, ali zato će poziv biti upućen građanima, kako bi se i oni uključili u rešavanje gradskih problema i pokretanje inicijativa zajedno sa većem u senci – kazao je Stojadinović.

Stojadinović je najavio i početak razgovora sa privrednicima, uglednim pojedincima, sindikatima i nevladinim sektorom, koji bi trebalo da rezultiraju koncipiranjem sublimiranog predizbornog programa koji će biti ponuđen Kragujevčanima.

– Formiranje veća u senci nastaje iz potrebe da se na konkretne predloge i potrebe građana Kragujevca odgovori konkretnim predlozima za njihovo rešavanje. Najbolji dokaz za to da se ova aktuelna većina koja vodi grad bavi uglavnom marginalnim stvarima i šminkanjem situacije je poslednja sednica SG na kojoj je postavljeno više odborničkih pitanja nego na biloj kojoj drugoj sednici u proteklim godinama. Pitanja koja su odbornici postavljali su u velikoj meri bila na predlog građana i udruženja, a u vezi sa svim oblastima – od kulture, informisanja, obrazovanja, finansija, infrastrukture. A kako želimo da u dnevni red budu uvrštene one tačke, predlozi odluka, personalna rešenja odbornici DS i ZZŠ će u narednom periodu na sednicama nametati tačke dnevnog reda sa svojim timom – istakla je Jovana Jovanović šefica odborničkog kluba DS.

Za predsednika GV u senci izabran je Veroljub Stevanović, a njegov zamenik je Dušan Obradović.

U GV u senci su još dr Jasmina Predojević Simović (zaštita životne sredine, održivi razvoj i saradnja sa udruženjima), prof. dr Olivera Nikolić (poljoprivreda i ruralni razvoj), Vladan Jovanović (socijalna politika i briga o deci), Dušan Zeka Aleksić (omladina i turizam), prof. dr Aleksandar Živanović (nauka i saradnja sa univerzitetom), Zoran Rajović (obrazovanje), prof. dr Branko Ristić (zdravstvena zaštita), Miodrag Popović (urbanizam), NGO Kreativna Srbija i Šumadijska regija (Resor za kulturu i informisanje).

Jovanovićeva je naglasila da će resor za javne finansije pokriti nekoliko uglednih profesora Univerziteta u Kragujevcu, iz čijih će redova biti izabran član veća u senci, s obzirom da je ovo najvažnija oblast za funkcionisanje grada, i da će do sledeće sednice Skupštine grada biti i sednica veća u senci.

8 KOMENTARI

    • Taman su se sami grupisali i nedvosmisleno svako od njih treba da bude procesuiran za zlocine protiv gradjana Kragujevca.

    • Gde ćeš većeg cirkusa nego što je već napravio Veroljub Stevanović sa svojim neodgovornim vođenjem grada? Mislim da su uradili pravu stvar pošto će sad zajedno da propadnu što će pokazati lokalni izbori već naredne godine. Jednostavno kadrovi ne dozvoljavaju da ove dve stranke računaju na perspektivu.

  1. Ko je gospodja u PS… odelu? Devojko, oblacenje prilagodi svojim godinama kao sto si politiku svojim mogucnostima.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime