Firma „Bekis osiride“ četvorostruko povećala izvoz

3
6397

bekis osiride

U pogonima nekadašnje „Azme“, od 2011. godine uspešno posluje jedan od Fijatovih komponentaša, firma „Bekis osiride“ koja ima sedište u Torinu.

Proizvodni program čini najvećim delom zvučna izolacija za automobilsku industriju. Sa oko 150 zaposlenih, „Bekis osiride“ izvozi svoj proizvodni program u Poljsku, Tursku, Brazil i Italiju gde su smeštene Fijatove fabrike. Takođe, jedan od poslovnih partnera je i Suzuki. U prošloj godini firma beleži četvorostruko povećanje izvoza, što iznosi oko tri miliona evra. Bio je to jedan od povoda jučerašnje posete predstavnika lokalne samouprave, zamenika gradonačelnika Nebojše Zdravkovića i Dalibora Jekića, člana Gradskog veća za privredu, ovoj firmi.

– Ovo je dobar primer da u privredi grada Kragujevca ima mnogo firmi za koje se malo zna.Ovo je jedna ozbiljna firma čije je sedište u Torinu, koja je najviše povećala izvoz prošle godine, četiri puta. Ovo je dobar primer malih firmi koje zapošljavaju do 200 radnika, najvećim delom orijentisanih na izvoz. Mi smo se kao lokalna samouprava angažovali da rešimo problem sa vodom koji su imali u ranijem periodu, a kada je reč o problemu koji ova firma trenutno ima sa preparcelacijom, mi ćemo se angažovati preko naših uprava da se ubrzaju ti procesi, jer je njima važno da brzo dobiju građevinske dozvole kako bi mogli da brzo i adekvatno reaguju na potrebe tržišta, da prošire pogone, upišu imovinu na svoje ime i reše druge imovinsko-pravne probleme koji ponekad traju godinama – objašnjava Zdravković.

Prema rečima direktora firme „Bekis osiride“, Velimira Stamenića, dugoročni planovi firme vezani su za povećanje obima proizvodnje, proširivanje proizvodnih kapaciteta i otvaranje novih radnih mesta, što u mnogome zavisi i od toga da li će se u kragujevačkoj fabrici proizvoditi novi model. Problemi sa kojima se susreću u svom poslovanju su neusklađenost carinskih procedura, sporost administracije.

3 KOMENTARI

  1. Bilo bi lepo kada bi se posle ovakvih vesti javljali sami radnici, da kazu kolike su plate, kakvi su uslovi… Ne bi valjalo ovo ako se profitira na stetu radnika

  2. Kao sto se javljaju u Juri Raca tako ce i ovde klasika pozzzz.A plata je extra bitno da je na vreme uslovi jos bolji…

  3. Ovakve i slicne firme treba zakonom zabraniti. Licno sam proveo tamo jedan period, neljudski uslovi, ljudi koji rade spremni su zdravlje da prodaju. I dan danas se pitam da li neko kontrolise one otrove koji ljudima ugrozavaju zdravlje. Meni se kapacitet pluca smanjio za minimim 30 posto tamo. A kompanije kao adeko koje gledaju samo da iskoriste ljude na par meseci ne bih stvarno komentarisao.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime