Fijat usporava proizvodnju

0
2561

fiat za amerikuZaposleni u kompaniji Fiat automobili Srbija danas i sutra, prema nezvaničnim informacijama, neće biti radno angažovani. Nezvanično se saznaje da se u FAS-u neće raditi ni 15. i 16, kao i ni od 22. do 30. septembra, što znači da će u kragujevačkoj fabrici automobila ovog meseca biti jedanaest neradnih dana.

Radnicima će privremeno odsustvovanje s posla biti plaćeno 65 odsto od plate.

Iz FAS-a se ovim povodom niko nije oglasio, što je ostavilo dosta prostora za komentare, među kojima su i zabrinuti radnici i deo javnosti kojem je jasan značaj ove fabrike, ali i oni koji tvrde da je Fiatova kompanija u centru Šumadije – pred zatvaranjem, piše Danas.

Analitičari, međutim, pretpostavljaju da je FAS, koji je za sedam ovogodišnjih meseci izvezao za oko deset odsto više automobila no u istom prošlogodišnjem periodu, privremeno „prikočio“ proizvodne linije i montažne trake kako ne bi pravio nepotrebne zalihe gotovih automobila.

U FAS-u je, inače, proizvodnja i ranije privremeno prekidana, uglavnom zbog problema sa snabdevanjem delovima od pojedinih dobavljača iz Italije.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime