Fijat prihvatio zahteve radnika

2
2335

Rukovodstvo kompanije Fijat automobili Srbija najavilo je da će zaposlenima u kragujevačkoj fabrici povećati zarade koje sada iznose između 32.000 i 34.000 dinara

Rukovodstvo kompanije Fijat automobili Srbija (FAS) najavilo je da će zaposlenima u kragujevačkoj fabrici povećati zarade koje sada iznose između 32.000 i 34.000 dinara, saznaje FoNet od izvora bliskih toj kompaniji.

Na proizvodnji automobila fiat 500L trenutno je angažovano 2.500 radnika koji rade četiri dana nedeljno u smenama od po 10 sati.

Svim radnicima, koji su zbog povećanog obima posla angažovani da rade prekovremeno novembarska zarada biće uvećana za 25 odsto, dogovoreno je na sastanku predstavnika sindikata i menadžmenta FAS.

Prema inormacijama iz FAS, prekovremeni rad petkom u trajanju od četiri sata organizovan je zbog velike potražnje novog kragujevačkog modela na evropskom tržištu.

U FAS je potvrđeno da su predstavnici sindikata i menadžmenta razgovarali o povećanju plata i o mogućnostima drugačije raspodele desetočasovnog radnog vremena, koje radnicima predstavlja opterećenje.

Fijat je u kragujevačkoj fabrci prvi put u Srbiji primenio sistem četvorodnevne radne nedelje sa smenama od po 10 sati.

Radno vreme u prvoj smeni je od 6 do 18, a u drugoj od 20 do 6, od ponedeljka do četvrtka, a zbog potreba posla, deo radnika se prekovremeno angažuje petkom.

Izvor: FoNet

2 KOMENTARI

  1. Ne mogu da verujem koja laz radimo po 11 sati kao stoka izivljavaju se nad nama a za medije uvek sloze pricu sve najbolje,Ovo je bas jadno!!!!

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime