Fijat nagradio najbolje projekte učenika

0
5140

P1050108 copy

Kompanija FCA Srbija uručila je nagrade za najbolje projekte učenicima treće godine srednjih škola u Kragujevcu, koji su učestvovali u kampanji „Bezbednost i zdravlje na radu – kultura zdravlja“. Cilj projekata je bio da se preventivno utiče na potencijalne identifikovane rizike u školi.

Po završetku kampanje, koja je trajala tokom aprila meseca, svaka škola je prezentovala projekte od kojih su izabrana tri najbolja projekta i nagrađena u fabrici od strane FCA Srbija. Prva nagrada – interaktivni projektor uručen je Drugoj kragujevačkoj gimnaziji, druga nagrada – projektor Medicinskoj školi i treća nagrada – bela magnetna školska tabla Prvoj kragujevačkoj gimnaziji.

Učenici su u okviru projekta napravili kratke filmove, banere i flajere i predstavili program teoretskog i praktičnog treninga za učenike pomoću kojeg se može preventivno uticati na smanjenje ili eliminisanje rizika koštano-srčanih poremećaja na zdravlje.

– Čestitam učenicima koji su osvojili nagrade u kampanji posvećenoj bezbednosti i zdravlju na radu, koju već treću godinu zaredom FCA Srbija sprovodi u Kragujevcu. Veoma mi je drago što su i ove godine učenici kragujevačkih srednjih škola imali priliku da saznaju koliko je važna bezbednost na radu. Kvalitet njihovih radova govori o tome da im je znanje odlično preneto – izjavio je direktor fabrike FCA Srbija, Alesio Leonardi.

Ovo je treća godina zaredom da je FCA Srbija, kao društveno odgovorna kompanija, organizovala kampanju posvećenu bezbednosti i zdravlju u kragujevačkim školama. Dve glavne teme ove godine bile su kultura ishrane i mišićnoskeletni problemi kao i fizička neaktivnost i njihov uticaj na ljudsko telo i životne aktivnosti.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime