Fiat bi Kragujevcu ipak uskoro mogao dodeliti novi model!

0
1486
KRAGUJEVAC – Kompanija Fiat Chrysler automobili Srbija potvrdila je “srebrni status” i dobila dva nova boda što je osnova da se dogodine kvalifikuje za novi model.

U upravo okončanom godišnjem ocenjivanju rada fabrike pod nazivom “Proizvodnja svetske klase” (WCM), kompanija Fiat Chrysler automobili Srbija potvrdila je “srebrni status” i dobila dva nova poena.

Sada ih, piše Glas Šumadije, ima ukupno 68, odnosno dva manje od broja poena koji joj obezbedjuje “zlatni status”, i koji imaju vodeće Fiatove fabrike. Sa izvesnošću se očekuje da će kragujevačka fabrika “zlatni status” u proizvodnji automobila svetske klase da osvoji već dogodine, čime će, kako veruju upućeni u ovu problematiku, da otvori nove perspektive.

I samo zadržavanje “srebrnog statusa, uz dva dodatna poena, u godišnjem ocenjivanju organizacije i kvaliteta, rada, bezbednost proizvodnog procesa, obučenosti radnika i drugog, pokazuje, tvrde u ovim krugovima, da menadžment Fiat Chrysler automobili Srbija (FCA) ozbiljno računa na kragujevačku fabriku, koja bi, otuda, 2020. sa gotovo izvesnim “zlatnim statusom” u proizvodnji automobima svetske klase, napokon trebalo da dobije proizvodnju novog, to jest još jednog modela.

Mnogi prognoziraju da proizvodnju novog Fiatovog modela u Kragujevcu ipak ne treba očekivati pre 2020.

Ovogodišnja proizvodnja u FCA Srbija biće okončana 17. decembra, do kada će, usled usklađivanja proizvodnje sa zahtevima tržišta, u fabrici biti još petnaestak radnih dana. U kragujevačkoj fabrici u 2018, već sada je izvesno, biće, proizvedeno ukupno oko 60.000 automobila, što je za više od 10.000 vozila manje nego lane.

Autor/izvor: SEEbiz / Glas Šumadije 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime