Fakultet medicinskih nauka i FK Radnički 1923 proširili saradnju

0
1186

U Dekanatu Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu potpisan je Ugovor o saradnji sa SPD FK Radnički 1923. Ugovorom su predviđene usluge sportsko medicinskih pregleda fudbalera što će u značajnoj meri podići kvalitet rada i funkcionisanje kluba.

U prisustvu predstavnika grada ugovor su potpisali dekan Fakulteta medicinskih nauka prof. dr Vladimir Jakovljević i direktor Radničkog 1923 Nikola Fržović.

U okviru zdravstvene delatnosti u savremeno opremljenom prostoru u zgradi Instituta Fakulteta medicinskih nauka, nedavno je otvorena Ordinacija sportske medicine u kojoj preglede obavljaju lekari specijalisti ssa fakulteta.

Stručan kadar i savremena oprema garant su za izuzetno dobru procenu fizičkog statusa sportista. Nakon saradnje sa višestrukim šampionom u američkom fudbalu Kragujevac Wild boars i već kontinuirane saradnje sa Rukometnim savezom Srbije, Fakultet medicinskih nauka od danas je partner i prvoligašu, Radničkom 1923.

“Saradnja sa FK Radnički počela je i pre zvaničnog potpisivanja ugovora, ali mi je posebno zadovoljstvo što ćemo fudbalskom klubu našeg grada ponuditi da na fudbalskoj mapi Srbije i šire, bezbedno napravi poziciju. Siguran sam da na polju sportske fiziologije možemo da ponudimo jednu od najboljih usluga u zemlji što je osvedečeno nizom istraživanja i rezultata koje smo imali u prethodnom desetogodišnjem periodu. S obzirom na veliku energiju i ambiciju koju FK Radnički ima, nadam se da će biti prepoznata i sa jedne i sa druge strane i sinergistična i da ćemo u narednom periodu ostvariti sjajne rezultate, a to će vreme pokazati”, kazao je dekan prof. dr Jakovljević.

Fudbaleri Radničkog ulaze u novu sezonu spremni i u duhu šampiona, a u tome će im pouzdan partner biti lekari specijalisti sportske medicine.

“Veliki i važan trenutak za naš klub. Mislim da će stručnost i posvećenost lekara sportske medicine značajno pomoći u daljem funkcionisanju našeg društva a naročito sada, u Super ligi kada nam je to zaista i potrebno. Radom i zalaganjem podižemo klub na gore, ali ovo je važan trenutak za sve nas. Sportski sektor će imati bolji uvid i kontrolu nad svim selekcijama a posebno nad razvojem podmlatka našeg kluba”, smatra Nikola Fržović direktor FK Radnički 1923.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime