Evropska noć istraživača danas u Kragujevcu

0
1158

I ove godine, poslednjeg petka u septembru mesecu, održava se manifestacija Evropska noć istraživača, u organizaciji Naučnog kluba Centra za obrazovanje Кragujevac i Centra za promociju nauke, uz podršku Prve kragujevačke gimnazije, ovoga puta na tri lokacije, u Kragujevcu, Toponici i Kraljevu.

Cilj manifestacije je promocija istraživačke struke među mladima, učenicima i studentima, identifikacija i doprinos podizanju javnog ugleda istraživačkih i inovacijskih projektata i razvijanje ljubavi i interesovanja za nauku.

Ove godine, pod sloganom „OZELENI NAUKOM“, govorimo o klimatskim promenama, energetskoj efikasnosti, hrani, zaštiti životne sredine i kreativnoj industriji.

– Dođite da zajedno „ozelenimo naukom” dvorište OŠ „Sveti Sava“ u Toponici, da se „napunimo energijom“ kroz društvene igre i tribinu o energetskoj efikasnosti u OŠ „Četvrti kraljevački bataljon“ u Кraljevu, da pređemo na TI sa naukom kroz oglede i eksperimente koje su nam pripremili Institut za hemiju PMF-a u Кragujevcu, profesori i đaci Prva kragujevačke gimnazije, OŠ „Treći kragujevački bataljon“, OŠ „Moma Stanojlović“, i svi drugi naši dragi saradnici, na Đačkom trgu u Кragujevcu. A dok gledate kako se „pravilno rukuje hemijom“, topi kontinentalni led, i šta sve živi ispod kamenja reke Resave, imaćete priliku da ozelenite prirodu kroz radove na likovnoj koloniji, i čujete najuspešnije mlade pisce, pobednike literarnog konkursa „Ozeleni naukom“ – poručuju organizatori.

Detaljne informacije o programu možete videti na internet strani Noć istraživača, kao i na zvaničnoj internet strani Centra za obrazovanje Kragujevac

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime