Evropska nedelja lokalne demokratije

0
624

U sklopu obeležavanja ,,Evropske nedelje lokalne demokratije” (ENLD), koja se održava pod sloganom „Zaštita životne sredine: lokalne zajednice preduzimaju mere”, u Kragujevac je održan je tematski skup pod nazivom „Kako da sačuvamo naš grad od zagađenja“.

Učesnike skupa, u ime domaćina, grada Kragujevca, pozdravio je Stefan Nikezić, član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine, a skupu su prisustvovali i Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje, predstavnici Kancelarije za mlade grada Kragujevca i ekoloških udruženja.

Namera organizatora je da interakcijom između prosvete, grada i civilnog sektora budu pokrenute zajedničke akcije i skrene pažnja javnosti o tome koliko je bitno kontinuirano i od najmlađeg uzrasta raditi na unapređenju zaštite životne sredine.

“Pre dve nedelje su Ministarstvo zaštite životne sredine i Ministarstvo nauke, prosvete i tehnološkog razvoja potpisali sporazum o saradnji u okviru koga je planirano, da u narednoj, 2022. godini, u 29 škola u Srbiji budu održane edukativne radionice kako bi se deci i mladima govorilo o važnosti očuvanja životne sredine. Danas ćemo govoriti upravo o tome, šta mi, kao grad, uz podršku obrazovnih ustanova i civilnog sektora možemo da uradimo”, kazao je Nikezić.

Najavljena je i akcija “Kluba akcijaša i volontera” na uređenju Spomen parka Šumarice, koja počinje u subotu 9 časova.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime