Evandro novi igrač Radničkog 1923

0
1677

Brazilski fudbaler Evandro da Silva poslednje je pojačanje kragujevačkog superligaša u letnjem prelaznom roku.

Dvadestpetogodišnji Brazilac je prethodne dve godine bio član mađarskog Fehevara, s tim što je jedan deo prošle proveo na pozajmici u novosadskom Proleteru, gde je na trinaest odigranih utakmica upisao dva pogotka. Budući da ni po povratku u mađarski klub nije uspeo da se izbori za veću minutažu, odlučio se na sporazumni raskid ugovora, što su Kragujevčani iskoristili da ga dovedu u svoje redove.

Evandro je pre Fehevara igrao za CSKA iz Sofije. U domovini je nastupao za Koritibu, a upisao je i nekoliko nastupa za mladu reprezentaciju Brazila.

Dolazak u Radnički 1923 Evandro vidi kao priliku da oživi svoju karijeru, koja je nakon teže povrede koju je zaradio tokom boravka u Mađarskoj u krizi.

“Imao sam veliku želju da pojačam Radnički ovog leta. Jako sam srećan što imam priliku da budem deo jednog tako velikog kluba. Ovo je idealna prilika za mene da se dokažem i napravim iskorak u svojoj karijeri, ali i da pomognem klubu u ostvarenju njegovih takmičarskih ambicija. Zahvalio bih se upravi kluba na ukazanom poverenju, koje ću nastojati da opravdam maksimalnim zalaganjem na treninzima i utakmicama”, poručio je Brazilac na svom zvaničnom predstavljanju.

U kragujevačkom klubu smatraju da su dobili još jedno veliko pojačanje u ofanzivnom delu tima i igrača koji bi svojim kvalitetom trebalo da pravi razliku na terenu.

“Slično kao i sa Čolovićem, i na Evandrov potpis smo bili primorani da sačekamo nešto duže. Znamo ga još iz Proletera, gde je igrao jako dobro i pravio razliku na terenu. Mislim da je sad u daleko boljem fizičkom stanju, s obzirom da je tad tek izlazio iz povrede, a da sad dolazi iz punog treninga. Verujem da smo napravili pravi potez i da smo doveli igrača koji može da podigne kvalitet kompletne ekipe na jedan viši nivo”, smatra Slavko Perović, sportski direktor Radničkog 1923.

Dovođenjem Evandra kragujevački superligaš je stavio tačku na letnji prelazni rok.

“Mi smo dolaskom Evandra zaključili spisak pojačanja. Naravno, uvek postoji mogućnost da se u slučaju neke teže povrede ili povoljne opcije na tržištu dovede novi igrač. Ono što je važno, to je da smo u okviru našeg budžeta uspeli da napravimo jedan dobar i konkurentan tim, koji može da igra značajnu ulogu u Mocart Bet Superligi Srbije ove sezone”, dodao je Perović.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime