Energetika rekordan broj dana u blokadi

8
2651

Kragujevačka Energetika nalazi se već 26 dana u blokadi računa, što je rekord u poslednjih 5 godina.

Kada smo prvi put objavili vest o blokadi računa većina komentara bila je da nije to prvi ni poslednji put, ali ostaće zapisano da je tokom mandata direktora Andreje Ilića i gradonačelnika Nikole Dašića postavljen novi rekord – traje već 26 dana bez najave kraja.

Akontacija zaposlenima preko zadruge od 01.06. isplaćena je nakon pisanja našeg portala, ali isplata 15.06. jos nije plaćena. Ta isplata akontacije isplaćena je tako što JKP Šumadija avansira isplatu agenciji za navodno svoje radnike (jer oba preduzeća radnike angažuju preko iste agencije), a agencija je isplatila akontaciju za radnike Energetike, jer nije bilo druge mogućnosti zbog blokade i time uvlači u svoje probleme druga gradska preduzeća. Zaposlenima Energetike isplaćena je varijantom sa fabrikom u državnom vlasništvu.

Blokada računa pravi probleme i prilikom drugih redovnih poslova, jer je većini vozila i radnim mašinama istekla registracija i sada ne može da se produži (čak i službeno vozilo direktora Ilića). Ugalj rudnicima nije plaćen, prevoznicima koji su ga prevozili takođe, remont stoji jer ne mogu da se plate repromaterijali, cevi, ventili…

Uz sve to, direktor za finansije i ekonomiku koji je predlagao rešenja za izlazak iz blokade nije dobio podršku direktora Ilića i sada će posle korišćenja starog i novog odmora otići iz firme.

 

 

8 KOMENTARI

 1. Mene zanima zašto su ovako loši uslovi, i zašto je firma SBB u raspadu, a ja u dalje isto plaćam paket.

 2. Ово вероватно шаље и измишља (не) радник Енергетике, незадовољан што не може да долази и одлази са посла кад му се ћефне. Да из кафића даје радне задатке, и бистри политику у истом.

  • “Sandra”
   taj (ne) radnik o kome pises je za sve tvoje drugarice iz kluba osmislio sta ce da rade u Energetici nakon sto su tamo stigli na velika vrata pa nije u redu da jedni druge vise napadate.
   I da Petrasinovic stize na vreme na posao ako se izuzme svakodnevno kasnjenje zbog obdanista. A na radnom mestu je u toku dana neprestano izuzev kada je u obilascima i na proslavama po gradu. Njega naravno ne spominjes jer on velica sefa kluba.
   Zato “Sandra” pusti drugarice iz kluba.

 3. Ilicu,
  vrati se u JKP Sumadija, kontejneri i njihovi tockici su tvoj domet, ovo sa Energetikom je komplikovano za tebe.

  • Боже,Боже.
   Колико је људске зависти изречено овим коментаром.

 4. Ovakav način isplate zarada je nezakonit. A svako ko želi da kaže da je u Energetici sve u redu i da se o tome ne treba ništa pričati i znati, ne misli dobro zaposlenima ali i ovom gradu. Pripreme za grejnu sezonu nisu počele a blokada računa sprečava da se počne. Pa, u redu, ćutite.

  • Kako je rukovodilac pravnih poslova smenjen mozes da konkurises posto vidim da se razumes u zakon. Prestani da plasis mecku sa resetom i da uznemiravas ovaj narod pricajuci lazi da pripreme za grejnu sezonu nisu pocele. Da te obavestim da se remont toplovoda i svi radovi u kotlarnici odvijaju po planu i u fulu.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime