Ekonomac na Rikardinja i drugove u Ligi šampiona

0
1066

ekonomac-3

U elitnoj rundi Lige šampiona u futsalu, Ekonomac će u Mariboru odmeriti snage sa domaćim Brezjem, španskim Interom i češkim Era-Pakom, određeno je žrebom u seduštu UEFA-e u Nionu.

Svakako da su favoriti Španci, koji u svojim redovima imaju nekoliko domaćih reprezentativaca, te internacionalaca iz Brazila i Portugala, od kojih najviše pažnje privlači maestralni Rikardinjo. Četvorostruki prvaci Evrope u svojim vitrinama imaju i 20 domaćih titula, 13 domaćih kupova… Direktno su se plasirali u ovu rundu i nosioci su grupe. Prošle godine poraženi su u finalu, od ruskog tima TTG-Ugra Jugorsk, rezultatom 4:3.

Era-Pak je, kao i Ekonomac, do elitne runde došla osvajanjem prvog mesta u mejn grupi, uz maksimalan učinak. Česi su nadigrali rumunski Targu Mareš, kiparski Apoel i slovačku Pinerolu, uz impozantnu gol razliku – 14:1.

Mariborsko Brezje ostvarilo je pobedu i dva poraza, ali je u trouglu sa Energijom iz Ljvova i francuskim Biserte Junajtedom imala najbolji međusobni skor, dok je neprikosnoven u toj grupi bio mađarski Đer sa sve tri pobede.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime