Dve selekcije KVK Radnički vicešampioni Kupa

0
3404

Minulog vikenda čak dve generacije Kragujevačkog vaterpolo kluba Radnički, okitile su se vicešampionskim naslovom u Kupu Srbije.

Igrači do 17 godina, koje predvode Uroš Stevanović i Tihomir Nikolić, osvojili su drugo mesto na finalnom turniru u Beogradu, gde su savladali Crvenu zvezdu (9:5) i Partizan 2 (5:1), dok su poraženi od Partizana 1 (7:2). Prvo mesto pripalo je prvoj ekipi Partizana, a drugi tim „crno-belih“ okitio se bronzom.

Ekipu Radničkog do 13 godina do srebra je, na finalnom turniru u Kragujevcu, predvodio Danilo Nikolić. Radnički je bio bolji od Beograda (7:2) i Crvene zvezde (9:6), a u direktnom okršaju za zlato poražen je od Partizana (10:3). Bronza je pripala Beogradu, koji je jedine bodove osvojio protiv Zvezde posle boljeg izvođenja peteraca.

Radnički je tako ponovo potvrdio da odlično radi sa mlađim selekcijama i da vaterpolo u Kragujevcu ima budućnost, što je uostalom viđeno i nedavno u seniorskom takmičenju, gde je ekipa sastavljena uglavnom od kadeta i juniora, sa prosekom od oko 17 godina, osvojila Prvu B ligu i plasirala se u viši rang.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime