DS: Zastrašivanje neće slomiti otpor

1
375

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu obaveštava sve sugrađane koji su učestvovali u protestu i blokadi gradskih saobraćajnica povodom donešenja novih zakona o referendumu i eksproprijaciji, da je u toku akcija MUP-a u kojoj se ljudi pozivaju a zatim sprovode u Prekršajni sud.

“Matrica je ista i pozivi su „radi obavljanja službenog razgovora“, ali se sve završava prekršajnim prijavama. Na teret se stavljaju dela iz domena ometanja saobraćaja i nepostupanja po nalogu službenog lica.

Kao što smo već najavili, svim sugrađanima koji se nađu u takvoj situaciji advokatski tim Gradskog odbora Demokratske stranke nudi besplatno pravno zastupanje, kao i mogućnost organizovanog sakupljanja finansijske pomoći za one koji nisu u mogućnosti da plate kaznu.
Takođe savetujemo građane da ne daju izjave bez prisustva branioca i da traže dokumentaciju koja se odnosi na konkretan predmet, kao i rok od suda za pripremanje odbrane.

Prema najnovijim informacijama kojima raspolaže Demokratska stranka, lokalna SNS vlast organizovano šalje građane Kragujevca na nekakav kontramiting u Šapcu, što mnogi koji rade u lokalnoj administraciji ne mogu da odbiju jer im posao i egzistencija zavise od toga.
Postaje očigledno da vlast Srpke napredne stranke neće prezati od toga da izazove građanski rat u Srbiji, da bi sačuvala svoje kriminalom stečeno bogatstvo. Ulazimo u terminalnu fazu diktature i vlast će pokušati sve da zastraši građane i spreči bilo kakav otpor. Uvereni smo da grad slobodarske tradicije kakav je Kragujevac, neće pokleknuti pod pritiskom i da postoji dovoljno hrabrih Kragujevčana koji će izneti na svojim plećima ovu neravnopravnu ali pravednu borbu za bolju Srbiju. Demokrate će u toj borbi uvek biti zajedno za svojim sugrađanima. Do pobede!”, saopšteno je iz gradskog odbora Demkratske stranke.

1 KOMENTAR

  1. Znamo sve, nismo glupi, “Novi otpor” se jos nije dobro organizovao… Inace, moram da pojasnim eksproprijaciju na primeru. Ulica tesna, treba da se prosiri, vasa kuca smeta za 1,5m, uradi se eksproprijacija, srusi vam se kuca, vama daju odstetu za onih 1,5m. Razumete?

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime