DS: Spremni smo za obračun sa mafijaškim režimom

0
600

Povodom posete potpredsednice Demokratske stranke Tatjane Manojlović, gradski odbor DS u Kragujevcu, oglasio se saopštenjem za javnost.

Saopštenje prenosimo u celosti.

“Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu izrazio je apsolutnu spremnost da svim snagama, bez ikakvih kalkulacija, uđe u završnu političku borbu za smenu mafijaške vlasti u Srbiji. To je jedinstveni zaključak sastanka Gradskog odbora kome je prisustvovala Potpredsednica Demokratske stranke Tatjana Manojlović.

Unutar Demokratske stranke u toku je ozbiljan dijalog na temu potencijalnog učestvovanja na redovnim predsedničkim i lokalnim izborima koji se očekuju na proleće i eventualnim parlamentarnim, ako budu raspisani. Poseta potpredsednice stranke Tatjane Manojlović Kragujevačkom odboru upravo je u funkciji analize stanja i razmene argumentacije između najviših funkcionera stranke i članstva. U tom smislu Gradski odbor u Kragujevcu kao jedan od najvećih i za rad stranke najvažnijih odbora u Srbiji, značajno utiče na formiranje stava koji će Demokratska stranka zauzeti i na organima stranke koji o tome budu konačno odlučivali, Predsedništvu i Glavnom odboru. Nakon diskusije i izveštaja koji su članovima Gradskog odbora podneli Potpredsednica stranke Tatjana Manojlović i Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke i član Predsedništva Ivan Dubljanin, i diskusije u kojoj je učešće uzeo veliki broj članova odbora, zaključeno je da postoji spremnost i volja da se odmah i punom snagom krene u kampanju protiv mafijaške vlasti koja je zarobila državu i društvo.

Kakva god bila konačna odluka na organima stranke, kampanja za izbore ili za bojkot istih, stav je da se ona mora doneti brzo i u demokratskom duhu. Praksa da se u Demokratskoj stranci sve odluke donose kao posledica ozbiljnog dijaloga i analize i u demokratskom duhu uz poštovanje procedure, je tekovina koja mora biti očuvana.

Demokrate u Kragujevcu su sigurne da se kraj mafijaškoj vlasti nazire, da se ljudi i pored pritiska na njihovu egzistencijalnu nezavisnost oslobađaju straha od vlasti i da od relevantne i prave opozicije u Srbiji očekuju da se ujedini i režimu zada konačni udarac. Gradski odbor Demokratske stranke neće izostati ni ovaj put iz prvih redova borbe za pravedniju i demokratsku Srbiju”, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime