DS: Plodna saradnja sa Socijaldemokratskom partijom Švedske

0
781

Visoka delegacija Socijaldemokratske partije Švedske bila je gost Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu. To je nastavak dugogodišnje saradnje naše dve političke organizacije socijaldemokratske orjentacije, saopšteno je iz DS.

U Gradskom odboru DS navode da Socijaldemokratska partija Švedske duže vreme pomaže u obuci članstva za kampanju i širenju ideja socijaldemokratije među stanovništvom.

“SDP Švedske je dostigla sadašnji nivo značaja i snage onda kada je institucionalizovala svoju saradnju sa švedskim sindikatima i kada je objedinila svoje delovanje sa njima. Demokratska stranka želi da bude zaštitnik prava radnika Srbije i uvom slučaju Kragujevca, i želi da pruži punu podršku sindikalnim organizacijama , koje u veoma teškim uslovima koji su nametnuti za po radnike nepovoljnim “Ugovoru o radu” kao i činjenici da u privatnom sektoru gotovu nema sindikalnog organizovanja, da objedinimo napore i tako budemo zajedno delotvorniji. Iskustva švedskog SDP su nam u tom delu neprocenjiva”, navode u kragujevačkom DS-u.

Takođe je dogovoreno da u projektima koje organizuje ova partija učestvuje veliki broj ljudi iz Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime