DS: Peticija za dozvolu parkiranja

2
1818

ds peticijaGradski odbor Demokratske stranke zajedno sa građanima naselja Grošnica, Veliko Polje i Ćava organizovao je juče potpisivanje peticije za dozvolu automobilima i kamionima da se parkiraju u krugu FAS-a u Grošnici. Demokratska stranka već duže vreme ukazuje na problem sa parking prostorom u ovom delu grada, posle izgradnje parka FAS-ovih dobavljača.

Poslovnom politikom FIAT-a jedino zaposleni koji voze automobile ovog proizvođača mogu da se parkiraju u krugu fabrike, ostali moraju da parkiraju svoja vozila van ograde. Kako u ovom naselju nema izgrađenih parkinga za vozila, radnici i gosti fabrika parkiraju se na trotoaru u glavnoj ulici i u sporednim ulicama koje trotoare nemaju.

– Pokretanjem ove peticije zahtevamo da se dozvoli parkiranje svima u krugu FAS-a. Peticiju ćemo uputiti Ministru privrede, gradonačelniku i generalnom direktoru FAS-a. Želim da iskoristim ovu priliku da istaknem i problem kamionskog saobraćaja za FAS i kooperante. Ugovorom između FAS-a i Republike Srbije predviđena je izgradnja „Južne obilaznice“ koja bi rasteretila saobraćaj u gradu i teške kamione usmeravala direktno u fabriku. „Južna obilaznica“ značila bi i rasterećenje ovog dela grada. Nažalost, ova vlada nije uradila ništa da se projekat nastavi i realizuje do kraja. Sve je ostalo na obećanjima – istakao je Marko Janković, predsednik Resornog odbora Demokratske stranke za infrastrukturu.

U DS-u ističu da će se u narednom periodu zalagati da se realizuje ovaj projekat kako bi na prvom mestu bila ispunjena obaveza Republike iz ugovora, a na drugom mestu pomogli građanima Kragujevca i FAS-u da lakše funkcionišu u svakodnevnom životu i radu.

2 KOMENTARI

  1. Koliko peticija je izneseno na skupstini? Koloko je realizovano? cisto prikupljane podataka gradjana.. Bruka i sramota…

    • najlakse je kritikovati iz fotelje,izadjite i borite se,ovi bar nesto pokusavaju za razliku od ostalih

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime