DS: „Opljačkani regioni Srbije“

4
1501

ds aerodromGradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu organizovao je juče akciju pod nazivom „Opljačkani regioni Srbije“, jer predsednik URS-a, Mlađan Dinkić, sa svoje funkcije ministra finansija planira da oduzme od građana, tj. od gradova i opština Srbije, 250 miliona evra godišnje, oduzimajući im mogućnost da ulažu u ono što će biti važno za njihove živote u sredinama u kojima žive – navodi se u saopštenju DS-a. – Najavljene izmene poreskih zakona predstavljaju najobičniju pljačku građana Srbije. Kroz do sada usvojene izmene poreskih zakona, kao i kroz one koje je Vlada najavila, Kragujevac će ostati bez 400 miliona dinara na godišnjem nivou , namenjenih za infrastrukturu, socijalu, tj. ono što je od najvećeg značaja za građane Kragujevca.

Tokom svog obraćanja predstavnicima medija, Dušan Obradović, predsednik GrO Demokratske stranke i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije naglasio je da „zbog tih 400 miliona dinara, koje će nam Vlada Srbije zbog svoje nesposobnosti oduzeti, grad Kragujevac gubi mogućnost da ispuni bar jednu od navedenih stavki, a koje su od velikog značaja za Kragujevčane: izgradnja i opremanje sedam obdaništa, izgradnja i opremanje dve škole, kupovina 17.500 računara koje bi koristili učenici i studenti, jednokratna pomoć za 40.000 građana u vrednosti od 10.000 dinara, bilo da je reč o nezaposlenim porodiljama, penzionerima sa socijalnim penzijama, socijalno ugroženim licima i dr, asfaltiranje 35 kilometara seoskih puteva ili 20 kilometara ulica u gradu.“

– Stranka aktuelnog gradonačelnika Kragujevca će iniciranjem i podržavanjem ovog poreskog zakona doprineti da, sa dosadašnjih 5,5 milijardi duga, Kragujevac postane najzaduženiji grad u Srbiji, što je potpuni kolaps gradskih finansija. S obzirom na to da se predloženim zakonima potpuno ukida i poništava tzv. „Dinkićeva decentralizacija“, Mlađan Dinkić je još jednom slagao građane Srbije, pa zbog toga smatramo da bi, u ime građana Kragujevca, Veroljub Stevanović trebalo da predloži svom političkom saborcu da podnese ostavku na mesto ministra finansija – rekao je Obradović.

– Možda bi sada, kada su se maske „decentralizacije“ najzad skinule, gradonačelnik Kragujevca mogao da shvati da „novcem može kupiti sat, ali ne i vreme“ i da mu je ovo možda poslednja šansa da uradi nešto dobro za svoje sugrađane – završio je Obradović.

4 KOMENTARI

  1. vi zuti ste se dokazali i ispostavilo se najvise pokrali ovu napacenu zemlju. A tvoj otac je, Obradovicu, sa mesta direktora bolnice napravio ogromnu rupu u budzetu. I o cemu sd vi pricate? Kako vas nije sram?

  2. jaooooo, cuj demokrate :D ajde, brisite u istoriju, popljackali ste sve sta ste mogli, samo kragujevac niste. gle malog obradovica, tatica mu opeljesio bolnicu, pa mi i on malo da se osevapi.

  3. Nije strašno kada su jedino potencijalni gresi roditelja nekome na savesti, ovi gradski su ogrezli u sopstvenom lopovluku do guše, kao i vođa im u koga se kunu Mlađa!!!

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime