DS: Od investicija ostala samo obećanja

1
763

Povodom izostanka najavljenih radova u Kragujevcu saopštenjem za javnost oglasio se gradski odbor Demokratske stranke, u kome ističu da nemaju dobre vesti za građane.

“Građevinska sezona kako u Srbiji, tako i u Kragujevcu uveliko teče. Već smo na pragu juna i postaje izvesno da nijedna velika investicija najavljena za ovu godinu u našem gradu, neće biti realizovana. Ne tako davno, pompezno je za ovu godinu najavljena izgradnja Severne obilaznice sa industrijskom zonom na njenom početku. Trg Radomira Putnika već je uveliko morao da bude u izgradnji, ako je suditi prema najavama gradskih čelnika. Predsednik Vučić je lično najavljivao početak izgradnje nove zgrade Univerzitetskog kliničkog centra ali ni od toga očigledno neće biti ništa u ovoj godini. Filološko-umetnički fakultet ostaće još jedna predizborna najava a izgradnju novog fudbalskog stadiona na mestu postojećeg objekta „Čika Dače“ više ne pominju ni najlakovernijim građanima. Ne isključujemo u potpunosti da će SNS vlast pod pritiskom javnosti u nekom trenutku teatralno odpočeti izgradnju nekog od ovih objekata ali jedino sa namerom da zavaraju građane, jer je izvesno da Kragujevac za ovu godinu nije na listi prioriteta. Dokaz za to je i izjava predsednika Srbije od pre par dana gde najavljuje mogućnost usporavanja određenih projekata ali će ipak na njegovu intervenciju neki biti i pogurani. Tako smo saznali i da je tunel kroz jednu od ukupno dve planine u Vojvodini, trenutno važniji od, na primer, činjenice da jedan od najvećih gradova u Srbiji nema obilaznicu”, navode u Demokrstaskoj stranci.

U saopštenju se dodaje da Kragujevac ponovo pada “kao prva žrtva ekonomskog sunovrata zemlje, koji će doći kao posledica kalkulantske politike Aleksandra Vučića”.

“Na investicionu politiku vlade Srbije, koja će ignorisati Kragujevac, nadovezuje se i bezgranična nesposobnost lokalne vlasti da dovrši bilo koji započeti projekat. Sećamo se neverovatne rekonstrukcije vrtića Bambi, tragične intervencije na zgradi gradske tržnice koja je danas i bukvalno zakorovljena, pa sve do okačene table na Trgu Radomira Putnika koja je sada samo podsetnik lažnih obećanja lokalne vlasti, ali i probijanja svih mogućih rokova na rekonstrukciji fasada u centru grada. Ako od najavljenih investicija nismo ni imali velika očekivanja, zaista smo se nadali da će makar udarne rupe zaostale iz zimskog perioda, biti sanirane ovoga proleća. Praktično dočekasmo leto, a ni ulicama oko same Skupštine grada, poput Vladike Nikolaja Velimirovića, nije moguće proći bez ozbiljnog rizika po automobile i prolaznike, te samo možemo da zamislimo u kakvom je stanju gradska periferija”, navode u DS.

U toj stranci ističu i da su u obavezi da i u predizbornoj kampanji ali i nakon nje govore samo istinu.

“Upozoravali smo građane šta ih očekuje, čim vlast proglasi izbornu pobedu. Za sve one koji su obećanjima Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke poverovali, buđenje će biti teško i sa glavoboljom, ali se nadamo da će i oni ipak progledati, poučeni ovim iskustvom”, saopšeno je iz kragujevačkog odbora Demokratske stranke.

1 KOMENTAR

  1. Sve je tačno. Već više puta rečeno, pisano i pitano. Nije zgoreg podsetiti i gradjane i vlast na neispunjena obećanja. Ova vlast preživljava tako što fabrikuje vesti jer su mediji u njihovim rukama i uzurpirani su.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime