DS i ZZŠ prave gradsko veće u senci

27
6887

jovana jovanovic

Na zajedničkoj konferenciji za novinare odborničke grupe Zajedno za Šumadiju i odborničkog kluba Demokartske stranke, u Skupštini grada, Jovana Jovanović, predsednica Odborničke grupe DS, rekla je da je cilj zahteva za sazivanje sednice po hitnom postupku, najdobronamernije sktretanje pažnje na komunalni sektor, kako bi građani mogli da shvate ozbiljnost situacije u kojoj se Kragujevac nalazi nakon 100 dana nove gradske većine.

– Pre nešto više od 100 dana slušali smo obećanja o ekonomskom procvatu grada, prilivu novca, o uravnoteženoj potrošnji i kako će biti bolje kada lokalna vlast bude upodobljena sa republičkom, a nijedno od tih obećanja nije ispunjeno i građani su dobili goru situaciju, naročito u javno-komunalnim preduzećima čija su dugovanja prema zaposlenima i dobavljačima veća zbog dugovanja grada prema njima čime se ulazi u zatvoreni krug – rekla je Jovanovićeva.

Na konferenciji za medije istaknuto je da nova gradska vlast nije predložila nijedan plan, osim da se u prvih šest meseci ne očekuje ništa od njih.

– To nije suština vođenja lokalne vlasti. Ni danas nisu rekli šta će raditi. Možemo da nagađamo samo da je to oprobani sistem u Elektrošumadiji, gde je zaposlen ogromni broj partijskih kadrova SNS-a i njenih koalicionih partnera. Mi izvodimo zaključak da imamo vlast koja amnestira sebe od odgovornosti. Članovi gradskog veća ove vlasti govore odbornicima da im se skinu sa grbače – kazala je Jovanovićeva.

Ona je dodala da je u gradu kolaps sistema, da plate kasne više od jednog meseca i da su dugovanja utrostručena i najavila formiranje gradskog veća u senci.

– Ideja je nastala kao posledica nesistematičnog vođenja grada aktuelne gradske vlasti kojom želimo da izrazimo protest i napravimo jedan korektiv koji će nuditi konkretne predloge i rešenja. Demokratska stranka i Zajedno za Šumadiju otpočele su pregovore sa političkim činiocima i stručnjacima za različite oblasti, a sa konkretnim imenima i sastavom gradskog veća u senci javnost će biti obaveštena kad se pregovori završe – zaključila je Jovanovićeva.

Sto dana aktuelne gradske vlasti komentariše i Saša Milenić i naglašava da je u toku bezvlašće i potpun kolaps sistema lokalne samouprave u Kragujevcu.

– Demokratiji i građanima zapravo treba neko ko bio odgovoran i spreman da preuzme odgovornost. Gradsko veće u senci je odluka koja je nastala ne samo zato da bi se izrazio protest, već da bi se ponudila alternativa i programi koji su u interesima grada – kazao je Milenić.

Milenić je najavio akciju deljenja programskog materijala „Sto dana gradske vlasti“ omladine ZZŠ i DS koja je zakazana za sutra u 12 sati ispred direkcije RTK.

 

27 KOMENTARI

  • Da preuzimaju odgovornost oni se ovako ne bi ni ponasali. Nemaju oni ni malo srama. A svesni su sta su ucinili, ali se prave blesavi. Slatko su me nasmejali svojom izjavom.

   • Cak iako uzmemo u obzir da i politicari imaju pravo na promenu stavova i politickog misljenja i da i oni moraju evoluirati, a ne drzati se slepo svojih pocetnih principa i ideja, opet postupaju besramno kao sto ste rekli.

 1. Ja bih kao građanin želeo da znam šta znači to konkretno i šta ću ja imati od tog vašeg gradskog veća u senci? Ako će to biti ono što je bilo i pre promene gradonačelnika, ne treba mi, hvala.

 2. Uzalud se trudite, Kragujevčani znaju odlično vaše pravo lice. Budite iskreni bar jednom u životu pa priznajte zašto su propali Autosaobraćaj i Niskogradnja , da ne pominjem druga preduzeća. I da ne zaboravim. prvo registrujte stranku pa tek onda možete da pravite Grdsko veće u senci, jer je od vas samo senka i ostala…

 3. “…građani su dobili goru situaciju, naročito u javno-komunalnim preduzećima…”, zar je moguća gora situacija nego za vreme vaše koalicije i gde su vam bili ti “konkretni predlozi” kada ste bili na vlasti. Možda se iz pozicije opozicije problemi bolje vide, ako je tako sagledajte situaciju malo bolje još neko vreme, recimo do sledećih izbora, i prestanite da zasmejavate narod već iznsite te “konkretne predloge” kada ih smislite.

 4. Sto praznih dana vlasti na lokalu.. Kako se ponasa gradonačelnik, rekao bi da je on u senci.. Nigde ga nema, ne rešava probleme, naprotiv, vec pravi nove.. Iznova…

 5. Pročitala sam komentare svih vas koji ljagate DS iZZŠ. Sta je to DS uradio loše ?? Da li od ove situacije koja vlada u gradu može gore , da naravno da može, ali videte li da je grad u totalnoj finas. blokadi. Sigurno da DS i ZZŠ ima plan i neko rešenje čim to ističu u javnost. Naravno da neko mora da pokrene jer ovako nam se ne piše dobro. Kragujevčanka sam kao i moji preci tako da sma mnoge gradske vlasti dočekala i ispratila od ove NEMA gore. Sve G.vlasti su do sada bar nešto uradile za ovaj grad (ne tako mali po broju stanovnika) a ova BAŠ ništa. Slažem se sa gospodom iz DS-a i ZZŠ-a treba se pokrenuti što pre i uticati da se situacija promeni pod hitno jer opet kažem ne piše nam se dobro!!!!

 6. Obicno kaze narod “da nije tuzno bilo bi smesno”. Odgovorno tvrdim da je ova izjava jedino i iskljucivo smesna.

 7. Ni jednih ni drugih nema na politickoj mapi Srbije, a uspeli su da naprave toliku stetu koja se godinama ne moze sanirati. U politici vaze neka specificna pravila, ali ja se pitam da li ovi ljudi mogu da se pogledaju u ogledalu i da im se ne smuci?

 8. Ne tako davno smo imali situaciju gde DS na čelu sa Dušanom Obradovićem napada sadašnju neformalnu grupicu građana i baš bogatim rečnikom govori o njihovoj vladavini gde preovladavaju pohvale kao što su ”lopov, bandit ili na primer, Verko je kolateralna šteta za Kragujevac” i mnogo što šta… Danas imamo situaciju u kojoj zajedno prave neko ”Gradsko veće u senci”. Šta reći osim da su kolektivno katastrofa.

 9. Dokaz za pasivnost i nemanja konkretnh resenja za konkretne probleme je Verkova vladavina duga 14 godina. I ne bih bas da se vracamo ponovo na nju pa makar bila i u senci.

 10. Umesto mlaćenja prazne slame, par konkretnih pitanja: Da li će uništitelji gradskih preduzeća i ustanova iz prethodnog perioda biti pohapšeni za počinjena krivična dela? Da li će im biti konfiskovana imovina stečena na bazi privilegija izloupotrebe položaja? Da li će rukovodioci i funkcioneri sa kupljenim diplomama raznih sega mega fakulteta biti najureni na ulicu jer nisu imali ni promila stručnosti za poslove koje su prevarom prigrabili i vrlo neuspešno obavljali? Da li će se stručnost zaposlenih na nešto nižim položajima po raznim rodbinsko-švalerskim kriterijumima, od strane onih sa početka, staviti na test kako bi se utvrdilo ko je po firmama zaista višak i kako bez hleba ne bi ostajali oni koji su ovom gradu zaista potrebni? Da li će se svima njima zajedno trajno zabraniti bavljenje javnim poslovima kako bi se kao štetočine obeležili, izopštili iz društva i kako im ne bi na pamet palo da posle svega još formiraju nekakve savete u senci?

 11. Zašto ne objavljujete sve komentare. Kao građanin ovog grada imam pravo na mišljenje. Zašto objavljujete samo birane komentare? Zašto uopšte ostavljate prostor za komentar ,ako ga pritom cenzurišete!!!?????

 12. Kad covek samo vidi ko pise komentare za ove napredne, odmah mu je jasno da cemo ove prethodne od blata da pravimo. Svi su vam komentari isti, daj sedite bar zajedno i dogovorite se ko ce sta da napise.
  A komentar na vest je: Svi na ulice!!!

 13. Iz dana u dan grad nam postaje sve tuzniji….Mislili smo da ne moze gore od Verka ali su nas ovi demantovali posle samo 100 dana…Bez rezultata,bez resenja…Grad se ne vodi tako sto se samo kritikuju oni pre tebe vec se preuzme odgovornost i pocne da se radi….ali treba neko da zna da radi!

  • “….ali treba neko da zna da radi!”Ja koliko znam polovina je već “pekla” zanat kod Verka.Kako to odjednom zaboraviše?Što se tiče DS nisu bili ni tri meseca na vlasti u KG a na republičkom nivou smo dobro upoznali njihov rad i znanje. A za “Grad se ne vodi tako sto se samo kritikuju oni pre tebe vec se preuzme odgovornost i pocne da se radi…” slažem se uz dodatak za ove bivše ne kritikujte druge za ono što ste loše radili i upropastili.

 14. Najuspešnija tajna operacija koju je sprovela jedna Saveznička tajna služba (američka) na teritoriji nacističke Nemačke imala je kodni naziv “Loše rukovođenje”. Cilj je bio onesposobiti nemačku ratnu mašineriju iznutra. Dobivši falsifikovana lična dokumenta, diplome o visokim kvalifikacijama, agenti su preuzimali direktorske položaje u nemačkim fabrikama. Kada bi stupio na funkciju “loš direktor” bi birao najveće idiote iz preduzeća za svoje najbliže saradnike, domaće Nemce, koji su eto postali “korisni idioti” koji će mu pomoći da upropasti preduzeće. Korisni idioti rade idiotske stvari bez nagovora, izuzetno su jeftini, pošto platu primaju od svoje sopstvene države, a samim tim što su postavljeni na rukovodeće položaje imaju priliku da pronevere i ukradu novca koliko žele i time sami sebe isplaćuju i ujedno uništavaju preduzeće. Izuzetno su potrošan i zamenljiv resurs, jer neznalica i idiota ima u svakoj državi u neograničenim količinama. Tako su nemačke neznalice i idioti uz malu pomoć “američkih prijatelja” upropastili privredu nacističke Nemačke i ubrzale njen poraz u Drugom svetskom ratu.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime