DS: Gradska vlast ponizila Kragujevac

0
412

U gradskom odboru Demokratske stranke smatraju da je Kragujevac je u svojoj istoriji imao periode velikih uspona i blistavih trenutaka, ali i žestokih padova i neuspeha.

“Kretao se od najrazvijenijeg grada u Srbiji, do doline gladi. Pamti prestoničke dane ali i one kada je guran u blato”, podsećaju u DS, uz ocenu da „šta god da je proživeo, ovo ponižavanje i sramotu koju trpi sada, nije doživeo nikada“.

“Danas smo grad falsifikatora, prestupnika, seksualnih napasnika, nepotizma najgore vrste, a sve to u režiji najodgovornijih gradskih funkcionera. Nikada nijedna vlast u Kragujevcu nije ovako, pred očima celokupne javnosti u Srbiji, ponizila i Kragujevac i njegove građane. Ovo više nije pitanje ni politike, ni politikanstva, već pitanje časti i odgovornosti”, navode u DS.

U Demokratskoj stranci smatraju da se Kragujevac trenutno „nalazi na korak od uvođenja prinudne uprave“.

“Tu ga je dovela sadašnja gradska vlast i ako se tako nešto dogodi to će biti vrhunac nesreće koja je pogodila građane najvećeg grada u Šumdiji i prve prestonice moderne Srbije. To što većina Kragujevčana nije glasala za ovakvu gradsku vlast, već je bojkotovala poslednje lokalne izbore, neće biti važno republičkoj vlasti koja i sama nema legitimitet. Da li će gradom upravljati prinudni upravnici postavljeni od SNS upravnika Srbijom, koji Kragujevac ne vide na mapi regionalnih centara ili će tu čast imati neki od lokalnih secikesa koji je učestvovao u ponižavanju grada prethodnih godina, nije od značaja. U oba slučaja crno se piše ovom gradu a njegovi građani to nisu zaslužili”, ocenjuju u DS.

Kragujevačke demokrate misle da bi gradski funkcioneri, „ako imaju imalo časti i obraza“, trebalo da podnesu ostavke.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime