DS: Dodela nagrada autorima najboljih fotografija rupa na gradskim ulicama

0
498

Gradski Odbor Demokratske Stranke u Kragujevcu u saradnji sa više eminentnih stručnjaka i umetnika iz oblasti kulture na čelu sa poznatim kragujevačkim karikaturistom Goranom Milenkovićem, osmislio je konkurs za „NAJ RUPU“ grada Kragujevca.

Zadatak konkursa bio je ne samo da se ukaže na višegodišnji problem neodržavanja gradskih kolovoza i trotoara, gde udarne rupe predstavljaju pretnju i opasnost i za vozila i za pešake, već da se gradjani Kragujevca aktiviraju u rešavanju problema koji ih se najdirektnije tiču.

“Ćutanje i trpljenje neće osvestiti nadležne, a, izgleda, da oni i ne koriste gradske ulice i trotoare pa ih ova pitanja ne dotiču u dovoljnoj meri”, ocenjeno je u saopštenju DS.

Demokratska stranka smatra da političke stranke pa i one opozicione moraju da budu servis građana. Moraju da osluškuju šta su njihove potrebe i da prioriteti delovanja budu usmereni u tom pravcu.

“Zato je nama demokratama drago što je konkurs naišao na ovako veliki odziv građana jer to znači da oni vide probleme i žele da deluju a i da smo uspeli da ih zainteresujemo. Broj pristiglih fotografija udarnih rupa u gradu je veliki. Mi smo u saradnji sa žirijem konkursa neke izdvojili i odlučili da nagradimo plaketama koje će biti dodeljene na ceremoniji koja će se održati u Velikom parku u Kragujevcu”, saopšteno je iz DS.

Bronzanu plaketu osvojio je Danilo Mijušković za fotografiju rupe kod kružnog toka u Petrovcu.

Srebro je delo Uroša Markovića za rupu u ulici Tanaska Rajića.

Zlato je osvojila Neda Jovanović za rupu u ulici Episkopa Save.

Najvredniju nagradu, Grand Prix takmičenja, dobiće Milan Blagojević za rupu u ulici Svetolika Mladenovića.

Uz nagrađene i radovi drugih učesnika će biti predstavljeni na izložbi fotografija koja će biti tim povodom upriličena.

Pobednicima konkursa nagrade će uručiti predsednik Gradskog odbora Demokratske Stranke Ivan Dubljanin.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime