DS: Direktor priznao da je grad kriv za dugove JKP “Šumadija”

0
1396

Povodom diskusije o dugu JKP “Šumadija” koja se povela na poslednjoj sednici Skupštine grada Kragujevca, saopštenjem za javnost oglasio se i gradski odbor opozicione Demokratske stranke.

Saopštenje DS prenosimo u celosti:

“Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Kragujevca, direktor JKP “Šumadija” Kragujevac Marko Vujnović, priznao je da je grad kao najveći poslovni partner ujedno i glavni krivac za iskazani gubitak ovog javno-komunalnog preduzeća. Vujnović je sa govornice izjavio da je grad zakazao, pokušavajući da to opravda pandemijom.

Ova izjava direktora JKP “Šumadija”, samo potvrđuje sve ono na šta gradski odbor Demokratske stranke već godinama ukazuje. Nedomaćinsko upravljanje gradom, nepotrebno zaduživanje za skupe projekte, koji se pri tome ne realizuju zašta se plaćaju i penali, kao i veoma loši partijski kadrovi koji se guraju na osetljiva mesta u komunalnom sektoru, dovode do velikih gubitaka u komunalnim preduzećima.

Nekoliko godina nakon što je od JKP “Šumadije” napravljena mamutska firma, spajanjem nespojivog i guranjem različitih delatnosti pod istu kapu, danas je jasno da eksperiment nije uspeo. Nijedno od nekadašnjih preduzeća a danas sektora unutar JKP “Šumadija” ne posluje bolje nego što je to bilo pre spajanja. Problemi se nagomilavaju a to u konačnoj usluzi koju preduzeće pruža, najbolje osećaju građani Kragujevca kao krajni korisnici.

Nijedna reforma u komunalnom sektoru ne vrši se da bi se preraspodelila radna mesta i podmirili partijski kadrovi, već da bi korisnici imali kvalitetniju uslugu.

Nakon što smo za direktora JKP “Šumadija” imali čoveka za koga je odlukom suda potvrđeno da je nelegalno postavljen, sada imamo čoveka koji za sebe kaže da puno toga ne zna o dosadašnjem poslovanju firme. Ostaje nam samo da se nadamo da se proces učenja i saznanja novog direktora neće završiti i potpunim krahom najvećeg Kragujevačkog komunalnog preduzeća.

Gradski odbor Demokratske stranke smatra da je pravo i sistemsko rešenje za komunalni sektor u Kragujevcu, izvlačenje ovih preduzeća iz partijskog mulja u koja su uvučena i razdvajanje delatnosti JKP “Šumadija”. Na tako nešto građani će morati da sačekaju smenu vlasti u Kragujevcu, što verujemo da nije ni daleko ni nedostižno”, navedeno je u saopštenju Demokratske stranke.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime