DS: Bojkot izbora jedini način protiv autokratskog režima

0
456

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu, Ivan Dubljanin, pozvao je sugrađane da u nedelju ne učestvuju na raspisanim parlamentarnim i lokalnim izborima, kako bi pokazali autokratskom režimu da ne pristaju na poniženja, laži, simulaciju izbornog procesa, nametnuti medijski mrak i potpuno urušavanje institucija i društva.

– Samo ako mu oduzmemo legitimitet, imaćemo mogućnost da sa punim pravom tražimo fer i poštene izborne uslove, u kojima ćemo zaista moći da se takmičimo izbornim programima i nesumnjivim znanjem koje posedujemo – navodi Dubljanin.

Važno je da građani Kragujevca znaju da je i bojkot lokalnih izbora put do konačne pobede.

– Postoje mnogi razlozi zbog kojih nije celishodno izaći na lokalne a bojkotovati samo parlamentarne izbore. Srbija je visokocentralizovana država i podela sredstava i ključne razvojne odluke za svaku sredinu, još uvek se donose na nivou centralne vlasti. Boljim upravljanjem komunalnim preduzećima, neće doći do takvog kvalitativnog pomaka u životima građana, da bi to opravdalo davanje legitimiteta vlasti SNS-a – rekao je Dubljanin.

On je dodao da Kragujevčani nepogrešivo znaju da i u ovom gradu, nema lokalne liste koja nije u dogovoru sa vladajućim strankama.

– Niko ko u ovoj izbornoj farsi učestvuje, nije protivnik režima. Ubeđeni smo da bi svi pozitivno odgovorili na poziv vladajućih stranaka da učestvuju u zajedničkoj vlasti, a pojedini su i pogurani na ove izbore, samo sa namerom da povećaju izlaznost i daju legitimitet režimu koji gubi podršku. Upravo to odvaja Demokratsku stranku od onih koji su pristali da asistiraju režimu u ovoj izbornoj farsi. Demokrate ne žele da obmanjuju građane, budu konstruktivna opozicija vlasti, niti se nadaju pozivu u vlast. Mi ostajemo dosledni datim obećanjima, „Sporazumu sa narodom“ koji smo potpisali i bićemo i dalje sigurna podrška građanima u želji da se Srbija reformiše u normalnu državu a Kragujevac u moderan evropski grad. Zato, zajedno u bojkotu, do konačne pobede – zaključio je Dubljanin.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime