Državna pomoć za poplavljene podstanare

0
1294

dragos radovanovicSvi podstanari koji su pretrpeli štetu na pokretnim stvarima u majskim poplavama, uz adekvatnu dokumentaciju, moći će da ostvare pravo na državnu pomoć. Rok za podnošenje prijava je 11. novembar tekuće godine.

Uredbom Vlade Republike Srbije iz maja meseca, podsetio je Dragoš Radovanović, sekretar sekretarijata za vanredne situacije i planiranje odbrambenih priprema, određena je i isplaćena nadoknada štete za vlasnike koji su pretrpeli štetu na stambenim objektima. Najnovijom uredbom Vlade Srbije, koja je stupila na snagu 27. oktobra, to pravo moći će da ostvare i korisnici stambenih objekta odnosno podstanari.

Oni su takođe kategorisani u skladu sa metodologijom, od prve do šeste kategorije s tim što je iznos nešto manji i kreće se u rasponu od 24.000 do 144.000 dinara.

Iz prijava koje su podnete u junu i julu, registrovano je oko 20 podstanara koji su zakupci stanova gde je vlasnik jedinica lokalne samouprave. Radovanović je uputio poziv podstanarima kod fizičkih lica da, ukoliko su u majskim poplavama ili klizištima pretrpeli štetu na pokretnim stvarima, do 11. novembra tekuće godine podnesu prijavu, sa napomenom da moraju imati dokument da su podstanari pod ugovorom ili bilo koji drugi dokaz da stanuju u tom objektu.

Prijave se predaju na prijemnom šalteru zgrade Grada.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime