Drugo veče „Arsenala“ obeležili Toy Dolls, Massimo, Orgazam… (FOTO)

0
1879

arsenal fest toy dolls (2)

Drugo veče „Arsenal festa 06“ u Kragujevcu obeleženo je nastupima britanskog benda Toy Dolls, „Električnog orgazma“ i Masima Savića na glavnoj bini, te odlično posećenim svirkama grupa KBO!, Eyesburn, Zoster na Gardenu. Prema podacima organizatora, drugo veče okupilo je oko 6.000 ljubitelja muzike.

Main je, kao i 2014. godine, otvorio „Ničim izazvan“, jednočasovnim setom hitova poput „Tužne devojke“, „Trideset“, „Bilo gde“, „O tebi“…

arsenal fest nicim izazvan (2) arsenal fest nicim izazvan

Na pop otvaranje nadovezao se Massimo Savić, pesmom „Dodirni me slučajno“, posle čega su usledile dobro prepoznatljive numere poput „Iz jednog pogleda“, „Indija“, „Tišina“…

arsenal fest massimo savic arsenal fest massimo savic (2)

Prostor Kneževog arsenala zatim je uzdrmao Srđan Gojković Gile sa svojim Električnim orgazmom i hitovima „Igra rokenrol cela Jugoslavija“ i „Kapetan Esid“, koje su otpevali gotovo svi prisutni. Dobro su ispraćene i sjajne stvari iz devedesetih – „Spojimo se sad“ i „Da si tako jaka“, a finiširano je hitovima „Nebo“ i „Zlatni papagaj“.

arsenal fest elektricni orgazam arsenal fest elektricni orgazam (2)

Glavne zvezde druge večeri bili su britanski pankeri Toy Dolls, koji su opravdali imidž  majstora za dobre vibracije. Publika je sve vreme skakala i pevala, naročito uz hitove kao što su Nellie The  Elephant, Idle Gossip, Harry Cross, Spiders In The Dressing Room, Dougy Giro, Lambrusco Kid…

arsenal fest toy dolls (3)  arsenal fest toy dolls

Glavnu scenu su u sitne jutarnje sate zatvorili kultni novosadski pankeri Atheist Rap.

Uzbudljivo je bilo i na Garden Stage-u, gde su uvertiru napravili pankeri iz Osijeka, bend „Mašinko“.

arsenal fest masinko

Nastup pank veterana iz Kragujevca, KBO! prirodno se nadovezao i okupio veliki broj poklonika ovog sastava, a pesme su često bile propraćene šutkom.

arsenal fest kbo

Garden je bio ispunjen i za vreme koncerta  beogradskog Eyesburn-a, koji je najbolju reakciju izazvao obradom Haustorovog „Šejna“.

arsenal fest eyesburn (2)
Zatim je mostarski „Zoster“ pokazao da u Kragujevcu ima veliki broj poklonika, a horski se pevalo „Ko je jamio“.

zoster

Dalmatinac Neno Belan je posle 30 godina bogate karijere, prvi put nastupio u Kragujevcu i publici predstavio reprezentativan presek svog opusa, od hitova Đavola („Pričaj mi o ljubavi“, „Dani ljubavi“…) do numera koje su obeležile kasnije faze njegove karijere („Ludo zaljubljen“, „Rijeka snova“…).

Dužnost da spuste zavesu na Garden pripala je alternativcima E-play, dok je Explosive DJ Stage radio do 6 ujutru.

Poslednje večeri na Main-u nastupiće Siddharta, legendarni Partibrejkers, britanski hiphop/dab/raga/pank bend Asian Dub Foundation, Beogradski sindikat i Irish Stew. Na Gardenu u završnici Arsenala očekuju vas Zigot, Dusan’s Flying Blues Band koji predvode Vasil Hadžimanov i Dušan Jeftović, Gužva u 16ercu, čuveni Goran Bare i Majke i „Mortal kombat“.

FOTO: Igor Lazarević

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime