“Don don” zatvorio mlin, otvara fabriku tosta

0
2257

Kao deo rada na poboljšanju regionalne organizacije sistema kompanije “Don don” u julu je prestala proizvodnja u kragujevačkom mlinu. Paralelno sa prestankom prerade u mlinu, oprema se fabrika tosta vredna 10 miliona evra.

don-don

„Za dve godine, koliko poslujemo u Kragujevcu, pokazalo se da je mlin energetski neefikasan, sa starim tehnologijama prerade, na niskom stepenu automatizacije rada. Dalja ulaganja u mlin ne bi bila opravdana i to su jedini razlozi za našu odluku. Svim radnicima iz mlina ponuđeno je da pređu u proizvodnju, tako da nije bilo otpuštanja”, navode u kompaniji “Don don”.

U toku je opremanje fabrike tosta, čije se otvaranje očekuje na proleće 2017. godine. Tom investicijom, navode u kompaniji, Kragujevac naredne godine postaje centar kalupskog hleba, ne samo u Srbiji već i u čitavom regionu. Fabrika u Kragujevcu će biti najmodernije opremljena, kapaciteta 100.000 vekni dnevno, a predviđen je izvoz u sve zemlje regiona.

Iz kompanije još navode da nastavljaju da šire sopstvenu maloprodajnu mrežu u Kragujevcu, što ubrzo otvoriti veliki broj novih radnih mesta.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime