Dom zdravlja sprovodi imunizaciju i u selima

0
563

Vakcinalni timovi Doma zdravlja u saradnji sa gradskim Štabom za vanredne situacije u skladu sa preporukama realizuju masovnu imunizaciju meštana prigradskih naselja i okolnih sela. Prvu dozu Sinofarm vakcine danas je primilo oko 100 meštana Gornje Sabante i Velike Sugubine, a u Šljivovcu, okolnom Selištu i Poskuricama nešto manje od 90.

Ekipe Doma zdravlja sutra će obaviti imunizaciju meštana sela Velike Pčelice, u prostorijama mesne zajednice Rogojevac od 9 sati vakcinisaće se i meštani Kutlova, a od 11 sati u Dobrači u prostorijama mesne zajednice vakcinisaće i meštani sela Ramaća i Kamenica.

“Da bismo se vratili normalnom životu, imunizacija je najvažniji proces u ovom trenutku ne samo za Kragujevac već za čitavu Srbiju”, kazao je Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada koji je prisustvovao početku imunizacije u prostorijama mesne zajednice Šljivovac.

On je istako i da je obezbeđeno dovoljno vakcina kako bi se u kontinuitetu realizovala masovna imunizacija na većem broju punktova u gradu, prigradskim i seoskim područjima,

Za prigradska naselja i seosko područje Štab za vanredne situacije angažovao je volontere koji posećuju domaćinstva okolnih sela i meštanima omogućavaju da se za vakcinaciju prijave savetu mesnih zajednica. Na poziv saveta vakcinalni timovi Doma zdravlja dolaze u ambulante, prostorije mesne zajednice ili doma kulture i realizuju imunizaciju.

Sledeće dve nedelje na šest gradskih punktova moći će da se vakcinišu i građani koji se nisu prijavili putem e-uprave ili kol centra. Od 8 do 20 sati svakog dana i vikendom u Sportskoj hali “Gordana Goca Bogojević” u Velikom parku, u zdravstvenim ambulantama “Četiri” kod Ženskog dispanzera, “Pet” kod pumpe u Erdogliji, u ambulantama u Stanovu iza Dragstora, na Aerodromu i u Bresnici u Čegarskoj, građani će moći da se vakcinišu bez prethodne prijave.

Inače, u Kragujevcu je vakcinisano oko 45 hiljada ljudi, a revakcinisano 37 hiljada. Starosna struktura prema podacima Doma zdravlja je 5 odsto starosti od 20 do 30 godina, 13 odsto starosti 30 do 40 godina, 24 odsto građana starosti od 40 do 50 godina, procenat vakcinisanih starosti od 50 do 60 godina je 30, dok je preko 50 odsto vakcinisanih građana starijih od 60 godina.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime