Dom zdravlja obnovio vozni park i opremu

0
1291

Dom zdravlja Kragujevac je kroz Program podrške sprovođenja mera populacione politike u Republici Srbiji za podršku zdravstvu, dobio dva terenska vozila za službu kućnog lečenja i službu polivalentne patronaže, novu ginekološku opremu i logopedske aparate.

Ukupna vrednost ovih projekata je 9,3 miliona dinara, od čega je učešće države sedam miliona, dok je ostatak novca obezbedio grad Kragujevaac.

“Dom zdravlja smo stavili u svoje prioritete, jer zdravstvena pismenost građana Kragujevca treba da raste. Kragujevac u Domu zdravlja ima izvanredne stručnjake, način na koji oni aplikuju i kako izgledaju sadržaji projekata koje oni planiraju kad dođu u konkurenciju sa drugima je takav da sam uvek ponosna što sam Kragujevčanka i to je rezultiralo time da je Dom zdravlja već dobio i inhalatore i mikroskope, kolposkop, posebne ginekološke stolice, ultrazvučni aparat i vozila. Danas smo videli džipove koji će služiti kao terenska vozila kako za patronažu, tako i za službu kućnog lečenja. Imali smo prilike da vidimo kako je vozni park izgledao pre desetak godina, a kako on izgleda danas”, kazala je ministarka bez portfelja zadužena za demografsku i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović.

Poslednji put vozni park Doma zdravlja je obnovljen 2002. i 2003. godine. Služba kućnog lečenja i patronaže dnevno pređe preko 2.000 kilometara.

Kako je rekao direktor Doma zdravlja, Vasilije Antić, na popravke vozila je trošeno više novca nego što koštaju nova.

“Zahvaljujući ovoj opremi i vozilima, mi ulazimo u 21. vek i zahvaljujući gradu Kragujevcu i Vladi, mi smo jedan od domova zdravlja koji je u poslednje četiri godine najviše opreme nabavio u Srbiji.Sada možemo građanima Kragujevca da obećamo, počev od najudaljenijih tačaka, i po kiši i po snegu, mi ćemo doći do onoga kome je pomoć u tom trenutku potrebna.Pored ovoga, dobili smo i najmoderniju opremu za ginekologiju, ginekološke stolice, kolposkope, a naše Razvojno savetovalište je dobilo opremu najnovije generacije”, kaže Vasilije Antić.

U protekle četiri godine, Dom zdravlja Kragujevac je kroz različite projektne aktivnosti, ali i iz sopstvenih sredstava nabavio 19 novih vozila, čime je vozni park u velikoj meri obnovljen.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime