Dodeljene zaštitne kacige pobednicima likovnog konkursa „Moj putić za vrtić“

0
1868

kaciga fasU okviru nacionalne kampanje SMART KID, posvećene podizanju svesti o bezbednosti dece u saobraćaju, na jučerašnjoj svečanosti u krugu fabrike FIAT Automobili Srbija, uručeno 10 posebno dizajniranih zaštitnih kaciga autorima najboljih radova na likovnom konkursu za predškolce „Moj putić za vrtić“.

Naime, deset najboljih radova preslikano je na zaštitne kacige za vožnju bicikla, skejtborda ili rolera, i uručeno je svojim malim autorima iz kragujevačkih predškolskih ustanova, u cilju promovisanja bezbednosti u saobraćaju i značaja nošenja kacige. Svečanoj dodeli nagrada prisustvovali su i predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja.

– Izuzetno nam je drago što se na naš konkurs odazvalo toliko dece i što smo najkreativnije među njima obradovali zaštitnim kacigama koje su sami dizajnirali. Na ovaj način pokazali smo najmlađima kako mogu da doprinesu poboljšanju sopstvene bezbednosti u saobraćaju, što je i osnovna ideja SMART KID kampanje. Cilj nam je da edukujemo decu i podignemo svest o značaju poštovanja saobraćajnih pravila, kao i da utičemo na decu, ali i roditelje, da promene navike i ponašanje u saobraćaju – rekao je Frančesko Čanča direktor fabrike FAS.

U organizaciji kompanije Fiat Automobili Srbija, tokom juna meseca na radionicama u okviru svoje grupe, deca iz 15 kragujevačkih vrtića pozvana su da crtežima na temu „Moj putić za vrtić“ sami osmisle dizajn svoje kacige. Konkurs je promovisan uz podršku kragujevačkih predškolskih ustanova, SMART KID vebsajta i CSR društvenih platformi.

2jfs93go copy

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime