“Dnevnik mašinovođe” u Cineplexxu

0
1450

dnevnikmasinovodje_thumb-600x400

Film „Dnevnik mašinovođe“, srpski kandidat za Oskara, biće prikazan večeras od 20.20 u bioskopu “Cineplexx” u šoping centru “Plaza”.
Specijalnoj projekciji u Kragujevcu prisustvovaće deo autorske i glumačke ekipe filma, koju predvode reditelj Miloš Radović i glumci Lazar Ristovski i Petar Korać.

“Dnevnik mašinovođe” je tragično-humorna melodrama: Svaki mašinovođa, tokom svoje profesionalne karijere, nenamerno ubije 20 – 30 ljudi. Žrtve su obično samoubice, nepažljivi, pijani, ili samo odsutni ljudi. Činjenica da voz ne može da se zaustavi najmanje 700 metara nakon što je kočnica aktivirana, oslobađa mašinovođe svake odgovornosti. Nevinost za nebrojene žrtve – čini ove masovne ubice grupom ljudi sa posebnim mentalnim i psihološkim profilom. Ilija je šezdesetogodišnji mašinovođa, na korak do penzije. On drži neslavan rekord od 28 gaženja tokom karijere. Njegov devetnaestogodišnji usvojeni sin Sima priprema se da nastavi porodičnu tradiciju. Ilija ga upoznaje sa poslom i činjenicom da su nesreće neizbežne. Sima se plaši, on ne želi da postane ubica. Najviše ga zanima koliko će vremena proći dok mu se ne desi prvo gaženje.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime