Detalji udesa kod Čumića: Maturantkinja sa slavlja u smrt

1
21490

ohvkyinp copy

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila noćas u selu Čumić kod Kragujevca nastradala je učenica četvrtog razreda Druge tehničke škole, Milica Milojković.

U nesreći je povređena njena drugarica iz razreda Aleksandra Jovanović, koja je slomila ključnu kost i čeka operaciju.

Automobil marke „pežo“ u kome su bili poginula i povređena, vozio je Marko Komatović, takođe učenik ove škole. Komatović je van životne opasnosti i bez teških telesnih povreda.

Svi učenici su išli u odeljenje IV-3. Okupili su se tog dana na placu u selu Čumić kod svog razrednog starešine Miroslava Vukadinova. Njihovo druženje bilo je tradicija, a deca su se uveče vraćala u koloni od pet automobila. U istoj koloni bile su još dve profesorke, koje su takođe prisustvovale slavlju.

Kako kaže razredni starešina Miroslav Vukadinov, okupljanje koje je počelo u 9 sati izjutra se, nažalost, pretvorilo u tragediju. Pravio se roštilj, deca su igrala i fudbal i uveče su krenuli svojim kućama. Kako kaže njihov razredni, niko nije bio pod dejstvom alkohola.

– Čuo sam jak udar, zato što se nesreća dogodila nepunih 500 metara od kako su krenuli iz sela. Zbog čega je Marko skrenuo na drugu stranu, ne znam, nije preticao nikoga. Ja sam dotrčao do mesta nesreće, on je bio sav u krvi. Devojčica Aleksandra je bila na zadnjem sedištu, jedva smo je izukli, dok je nastradala Milica Milojković, bila napred i nije davala znake života – kaže razredni.

Deca i profesori ove škole će danas posetiti porodicu nastradale učenice koja je bila i organizator druženja. Bila je odličan đak, predsednica odeljenske zajednice, a ovo je bilo druženje pred matursko veče, koje je zakazano za 2. jun.

U udesu je poginula i šezdesetjednogodišnja žena, a povređene su četiri osobe.

Izvor: Blic/N. Radišić

1 KOMENTAR

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime