Deset najlepših plaža Evrope (FOTO)

0
4244

Tropske su vrućine u našem gradu ovog leta, pa kad već nemamo svoje more, nadamo se da ćemo uspeti da rashladimo Vaše misli predivnim slikama najlepših evropskim plaža. Neko preferira čisto i bistro more, drugima su najbitniji tip i boja peska, treći vole plaže na kojima nema velike gužve, četvrti vole plaže sa prelepim panoramama, peti vole plaže neobičnog oblika… specijalizovani sajt za putovanja „Trip Advisor“ je sastavio listu deset najlepših plaža Evrope, a mi smo se potrudili da svaku od njih ukratko opišemo i predstavimo fotografijama, kako bi barem vizuelno mogli da uživamo u njihovim lepotama.

 

Plaža #10 – Zlatni Rat Beach – Brač, Hrvatska

Zlatni rat je verovatno najpoznatija plaža na Jadranu, a smeštena je u Bolu, na južnoj obali ostrva Brača. Zbog svoje je neobičnosti i lepote jedan je od najpoznatijih simbola hrvatskog turizma. Taj fenomen je zapravo šljunčani rt (rat) dug oko hiljadu metara kojeg oplahuje čisto i prozirno more. Plaža je posebna i po tome što menja oblik i položaj, zavisno od vetra.

 

Plaža #9 – Islas Cies Beach – Galicija, Španija

Lokalni stanovnici je zovu njihovom „karipskom plažom“, s obzirom da je voda dovoljno tirkizna, a pesak dovoljno beo da se takvo poređenje može napraviti. Možete spavati u idiličnom kampu, u senci visokih borova, sa prelepim pogledom na okean. A kako se već nalazite u Španiji, možete probati i odličnu morsku hranu koja se služi u obližnjim restoranima.

 

Plaža #8 – Blue Lagoon (Oludeniz Beach) – Oludeniz, Turska

Oludeniz je jedna od najfotografisanijih plaža na Mediteranu – ona ima izdvojenu peščanu plažu na ulazu, plavu lagunu. Oludeniz je poznat po svojim nijansama tirkizne i akvamarina, poseduje zvaničnu plavu zastavu za kvalitet plaže i  ocenjuje se često od strane putnika i turističkih časopisa za jednu od top 5 svetskih plaža. Letovalište je takođe poznato i po svojim mogućnostima za paraglajding.

 

Plaža #7 – Elafonissi Beach – Krit, Grčka

Plaža Elafonisi se nalazi na malom udaljenom ostrvu na zapadnoj obali Krita. Bistro, tirkizno more i plaža koja se odlikuje čistim belim peščanim sprudovima privlači turiste vekovima i srećom po njih, ove plaže su zaštićene EU regulativama kako bi ostale netaknute.

 

Plaža #6 – Tropea Beach – Tropea, Italija

Okružen liticama i prelepim peščanim plažama, rt Tropea je sam po sebi razlog da se poseti regija Kalabrija. Sam grad odlikuju prelepi trgovi, sjajan šoping i prelepa Normandijska katedrala. Zalazak sunca ovde je spektakularan, sa suncem koje zalazi direktno iza crkve Svete Marije sa pogledom na Eolska ostrva u daljini.

 

Plaža #5 – Egremni Beach – Lefkada, Grčka

Ova prelepa plaža nalazi se na nekih 30 kilimetara južno od glavnog grada Lefkade, na zapadnoj obali. Dugačka peščana plaža okružena liticama stena čini ovu plažu možda i najlepšom na celom ostrvu. Egremni mnogi Grci smatraju jednom od najlepših plaža u Grčkoj.

 

Plaža #4 – Playa de ses Illetes – Formantera, Balearska ostrva, Španija

Formantera je prelepo, netaknuto ostrvo pozicionirano na samom jugu Ibice. Najmanje je od Balearskih ostrva i na njega se može stići jedinom trajektom sa Ibice. Ovo ostrvo važi za najbolje čuvanu mediteransku tajnu.

 

Plaža #3 – Rabbit Beach – Lampedusa, Sicilija, Italija

Kao jedna od najlepših plaža na svetu, Rabbit Beach obavezno treba posetiti. Mirna, kristalno čista voda i svetlucavi beli pesak su zaista čarobni i zavređuju punu pažnju. Posetioci je mogu posetiti u bilo koje doba dana i uživati u tradicionalnoj italijanskoj kuhinji na samoj plaži.

 

Plaža #2 – Praia Da Rocha – Portimao, Portugal

Praia da Rocha je plaža koju rado posećuju turisti svih uzrasta i koja je popularna tokom cele godine, a naročito je poznata po svom februarskom suncu kada je i posećuje najveći broj turista. Ovo mesto je idealno za one koji žele da uživaju na fantastičnoj plaži, piju kvalitetna vina uz romantičnu večeru i zabavljaju se do ranih jutarnjih časova.

 

Plaža #1 – Navagio (Shipwreck) –  Zakintos, Grčka

Navagio plaža ili Shipwreck je izolovani peščani zaliv na ostrvu Zakintos i jedna od najpopularnijih i najfotografisanijih plaža u Grčkoj.  Navagio se često pominje kao Shipwreck (Brodolom) plaža jer se na njoj nalazi olupina broda Panajotis  za koji se veruje da je pripadao krijumčarima. To je ujedno doprinelo da Navagio dobije još jedan nadimak – Krijumčarski zaliv. Prema portalu „Trip Advisor“ ovo je najlepša plaža u Evropi.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime