Dašić pozvao građane da se vakcinišu

0
1241

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić danas je apelovao na građane da se vakcinišu i naveo da je to put za brži izlazak iz krize koja najviše pogađa privredu i zaposlene.

Dašić se vakcinisao u sportskoj hali „Gordana Goca Bogojević“, koja je trenutno punkt za masovnu imunizaciju.

On je novinarima rekao da zbog krize izazvane kovidom „mnogo trpi sektor privrede i mnogo ljudi je u situaciji da ostane bez posla“.

“Nemojmo da se igramo i slušamo neke internet priče bespotrebno”, rekao je Dašić i pozvao građane da postupe odgovorno, ocenivši da je vakcina „jedno od najvećih dostignuća čovečanstva“.

On je rekao da je vakcinisanje izbor pojedinca, ali je kazao da on apeluje da građani urade onako kako je „najpametnije za zajednicu“.

Na pitanje novinara kada će u Kragujevcu biti ukinuto vanredno stanje, koje je uvedeno krajem juna, Dašić je rekao da to pre svega zavisi od republičkog Kriznog štaba.

Rekao je da se u Kragujevcu beleži manje dvocifrene brojeve inficiranih i izrazio očekivanje da će, kada se spusti na „prihvatljivu meru“ i biti ukinuta vanredna situacija koja je „svima preko glave“.

Do sada je vakcinisano ukupno 5.000 građana u Kragujevcu, a očekuje se da će od ponedeljka dnevno da se vakciniše oko 2.000.

Vakcinacija se u Kragujevcu obavlja od 8 do 15 časova na tri punkta, u hali u Velikom parku, zdravstvenoj stanici 5 u Erdogliji i Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime